- Jaktes av Chelsea, Manchester U, Liverpool og Arsenal

Henning Berg mener Edu er god nok for Premier League.

(Dagbladet.no): Lyn-angriper Chinedu Ogbuke (20) kan være på vei til én av de fire største klubbene i Premier League.

Den vanligvis velorienterte engelske avisa The Independent skriver i dag at både Manchester United, Chelsea, Liverpool og Arsenal er interesserte i den nigerianske spissjuvelen.

Lyn-trener Henning Berg er tidligere United-stopper. Berg medgir at han har anbefalt spissen med klengenavnet Edu til sin gamle arbeidsgiver.

- Ja, men det var lenge siden. Jeg har snakket med dem om han. Det var egentlig i en annen forbindelse, så kom navnet hans opp, sier Berg.

Han tviler på om United har behov for Edu for øyeblikket.

- Jeg vet at de har sett ham tidligere i høst. Men jeg tror ikke det er veldig aktuelt nå, siden de har hentet Henrik Larsson.

God nok for engelsk fotball

Berg er ikke kjent med at samtlige fire gigantklubber i England har Lyn-spissen på ønskelista.

HAR SNAKKET MED UNITED: Henning Berg spilte ti år i Premier League. Han er ikke ikke i tvil om at Lyns stjernespiss Edu holder nivået i England. Foto: Scanpix
HAR SNAKKET MED UNITED: Henning Berg spilte ti år i Premier League. Han er ikke ikke i tvil om at Lyns stjernespiss Edu holder nivået i England. Foto: Scanpix Vis mer

- Edu er god nok til å spille i Premier League. Det vet jeg. Spørsmålet er i hvilken klubb i Premier League. Det er større konkurranse i disse klubbene enn i andre, sier Berg.

Den britiske avisa nevner trøbbel med arbeidstillatelse som en årsak til at Edu ble solgt til Lokomotiv Moskva framfor Arsenal før jul. Ogbuke har debutert på det nigerianske a-landslaget, og tidligere Lyn-kompis John Obi Mikel fikk dispensesjon fra reglene da han gikk til Chelsea.

- Det har ikke jeg peiling på. Men han må arbeidstillatelse for å få spille i England, sier Berg.

Fått fri ut januar

Overgangen til det russiske laget sprakk i jula, da Lokomotiv byttet trenere. Lyn har gitt 20-åringen fri fra treninga mens oslolaget avventer nye bud.

Da Dagbladet.no snakket med Lyn-direktør Torgeir Bjarmann i går var Lyn-faksen fortsatt tom for konkrete tilbud.

- Edu var i utgangspunktet ferdig her. Derfor har han fått tida i januar til å se om andre klubber melder seg på. Hvis han ikke blir solgt i januar, da blir han hos oss, sier Lyn-trener Berg.

- Jaktes av Chelsea, Manchester U, Liverpool og Arsenal
- Jaktes av Chelsea, Manchester U, Liverpool og Arsenal
DU FIKK JO MIKEL: Nok en gang kan José Mourinho og Alex Ferguson (t.h) være ute etter samme spiller.