Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jaktes av hele Europa

MOLDE (Dagbladet): Molde- Rosenborg 0- 2. Matchvinner Sigurd Rushfeldt ble taus i flere sekunder da han så lista med toppklubber som gjestet Røkkeløkka i går. - Dette var gode klubber ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigurd Rushfeldt har nå åtte scoringer på like mange seriekamper. Han burde hatt ti etter gårsdagens kamp.

- Burde scoret på to til, spesielt headinga i andre omgang, sier han.

Men viktigere for Rushfeldt er det at han nå kommer til sjanser - hele tida. Og han setter de viktigste. De som avgjør kampene.

- Helt riktig sett, sier trener Nils Arne Eggen.

Det samme så sikkert kobbelet fra England, Italia, Tyskland, Nederland og Spania som satt på ærestribunen i går.

Uten tilbud

- Ingen av klubbene som var her i dag, er rangert høyere enn Rosenborg, sier Nils Arne Eggen - riktignok før han hadde sett lista. Den ville han ikke se heller. Fordi Dagbladet hadde den fra Molde Fotballklubb, hans egen lokalavis Adresseavisa. Og proffagentene.

- Må ikke høre på agentene, sier Eggen.

Han liker ikke at spillerne hans er ettertraktet. Like fullt må han venne seg til tanken. For lite tyder på at Rosenborg avslutter sesongen med samme mannskap som slo Molde i går.

  • Rushfeldt har bevist at han er tilbake etter ankeloperasjonen før jul i fjor. Og han er nå like innstilt på å komme seg ut som han var den gang.

- Ja, det er jeg. Men jeg har ikke tilbud fra noen av klubbene som var her i dag, sier han.

Foreløpig.

Flere vil ut

Heller ikke Totto Dahlum (febersjuk i to dager og på penicillin før kampen) eller Runar Berg (god i går) har konkrete tilbud fra klubbene på lista. Begge har kontrakter som går ut etter denne sesongen. Og begge ble like tause som Rushfeldt mens de leste seg nedover.

- Litt av ei liste, sier Runar.

- Denne lista tyder på at norsk fotball tas på alvor, sier Totto.

André Bergdølmo lengter kanskje mest av alle etter å komme seg ut. Han bekreftet etter kampen at flere av de engelske klubbene kom til Molde for å se nettopp han. Men Bergdølmo er ikke voldsom optimist. Han tror både Runar og Totto har større proffsjanse.

- Flere har fått dra med mindre tjenestetid i Rosenborg enn meg. Hvor lenge skal man tjenestegjøre før man får sjansen? spør han.

Det turte vi ikke spørre Eggen om.

SCORET BEGGE: Sigurd Rushfeldt fikk vist seg fra sin beste side med elleve proffklubber på tribunen.