Jaktes av toppklubber

1. semifinale Vålerenga-Frisk 8-3. Vålerenga-senteren Morten Ask (19) er Norges mest ettertraktede ishockeyspiller. Tidligere i vinter har AIK sett ham i aksjon. I går var MoDo representert på Jordal Amfi.

I tillegg har Vålerenga-talentet tilbud om å spille college-hockey i Wisconsin i USA. - Hovedmålet mitt er å få spille i NHL. Et vorspiel i AIK eller MoDo ville vært veldig gøy. MoDo er kanskje det beste laget å komme til i Elitserien i Sverige. Klubben produserer i hvert fall flest spillere til NHL, sier Morten Ask til Dagbladet etter gårsdagens målfest.

Sedin-erstatter

Etter sesongslutt mister MoDo de berømte Sedin-tvillingene Daniel og Henrik til Vancouver i NHL. Morten Ask er påtenkt som erstatter for Henrik Sedin som senter. Mange mener 19-åringen fra Vålerenga er som skapt for internasjonal ishockey, gjennom sin store styrke og uredde opptreden.

- For tidlig

- For tida er det sluttspillet som gjelder. Siden får vi se hva det blir til. Lysten på en utenlandstilværelse er det i hvert fall ikke noe i veien med, sier Morten Ask.

Vålerengas sportssjef Håkan Sødergren mener tida ennå ikke er inne for spill utenlands.

- Morten har talentet, men bør være best i Vålerenga og bra på landslaget før han drar utenlands. Jeg syntes det er for tidlig, sier Håkan Sødergren.

  • Frisk ledet etter første periode, men fikk seks baklengs i midtperioden, som ble et lite mareritt for målvakt Vidar Wold. På stillingen 6-2 ble han byttet ut.

PS: Storhamar slo Sparta 5-3 i den andre semifinalen.