Jåleriet ødelegger

ÅRÅSEN (Dagbladet):

13 MINUTTER UT i 1. omgang: Vålerengas Tobias Grahn dribler seg vekk fra LSKs 16-meter og langt inn i det meningsløse. En tydelig irritert Kjetil Rekdal går mot innbytterbenken og peker på Jonas Krogstad - som reiser seg og begynner å varme opp.

  • Et kraftig signal fra sjefen - og et helt nødvendig et: Den slags jåleri aksepteres ikke.

VÅLERENGA SOMLET seg inn i balltap eller LSKs offsidefelle gang på gang med for seine avleveringer og for tøvete dribleforsøk. Episoden med Grahn var den mest synlige. Men pekefingeren fra Rekdal kunne like gjerne rammet Pa-Modou Kah eller Kristen Vikmäe i går.

Begge skuslet bort overgangsmuligheter fordi de ei uke før seriestart ikke har skjønt at det enkleste alltid er det beste når motstanderen er på etterskudd og lagkameratene på medløp.

DERFOR ER det slett ikke sikkert Vålerenga har fått den nødvendige dosen offensive kvaliteter som må til for å heve seg fra i fjor - og innfri de forventningene Dagbladet snart skal avsløre at vi har. Men vi så tendenser i går - til tross for bare to-tre virkelig gode sjanser.

Initiativene kom i form av gode bevegelser og mange helhjerta gjennombruddsløp. Årets lag har også et bredere utvalg av målfarlige spillere. Bare RBK har like mange.

MEN VÅLERENGA mangler spilleren som garanterer 15 scoringer. Og de mangler en hodesterk duellspiller som kan avlaste de mange kvikke, men lette spillerne. Derfor er Vålerenga avhengig av masse fart og bevegelse - ikke ødeleggende jåleri.

LSK ER ikke like spennende. Fordi laget er mer etablert, de fleste spillerne er rutinerte tippeligaaktører og stilen er mer forutsigbar. Det er ikke nødvendigvis noe svakhetstegn. I hvert fall ikke før pause i går. Da var laget klart best. I perioder kjørte LSK på med stort trøkk framover - og Vålerenga hadde nok med å yte mest mulig motstand i luftduellene og være de første som klinket til andreballene.

Men uten uttelling mistet LSK entusiasme. Og nettopp det kan bli lagets problem i år. Skadeforfulgte avsluttere mot godt forberedte tippeligamostanderne.