Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jalland spilte med heltene som sjokkerte Barcelona

- De beste jeg har spilt med.

SJOKKSEIER: Rubin Kazans 2-1-seier mot Barcelona er blant de største overraskelsene gjennom Champions League-historien.  Her feirer spillerne med de tilreisende supporterne etter kampen. Foto: EPA/Xavier Bertral
SJOKKSEIER: Rubin Kazans 2-1-seier mot Barcelona er blant de største overraskelsene gjennom Champions League-historien. Her feirer spillerne med de tilreisende supporterne etter kampen. Foto: EPA/Xavier Bertral Vis mer

||| (Dagbladet.no): 13.50 ga Norsk Tipping i odds på at Rubin Kazan skulle slå Barcelona i går kveld. Det forteller det meste om hvor nederlagsdømt russerne var på Camp Nou - men i stedet detonerte de en av de største bombene i Champions Leagues historie.

- Vi visste vi kom til å levere en topprestasjon, selv om vi ikke trodde det ville være nok til å vinne, innrømmer målscorer Aleksander Rjazantsev overfor uefa.com.

Det trodde heller ikke Jørgen Jalland, som i sitt toårige Russland-opphold (2005-2006) spilte sammen med flere av Rubin-heltene. Deriblant nevnte Rjazantsev - som stilnet hjemmefansen med et kanonskudd i vinkelen da kampen bare var et drøyt minutt gammel.

- Han var veldig ung da jeg var der, men var en typisk russisk spille: Veldig bra basisferdigheter, brukbart kjapp til beins og fint overblikk. Det er morsomt at han har vokst og begynt å starte kamper, sier Jalland til Dagbladet.

Taktisk triumf

Han var like overrasket som alle andre over 2-1-seieren, men er mektig imponert over kampplanen til gamleklubben - og ikke minst hvordan de gjennomførte den.

- Jeg må berømme Rubin for det de gjør. De la opp et taktisk opplegg som de fulgte til punkt og prikke. De fikk maks uttelling ved å ligge lavt og kontre, sier han.

Rubin var ekstremt effektive og scoret på to av tre avslutninger. I den andre enden av banen bombarderte Barcelona Rubin-målet, med avslutninger både i tverligger og stolpe, men det ble med Zlatan Ibrahimovics ene scoring etter 47 minutter.

DEPPET: Yaya Toure var svært nær utlikning fire minutter på overtid, men symptomatisk nok for kvelden til Barcelona gikk ballen i stolpen og ut. Foto: AP Photo/David Ramos
DEPPET: Yaya Toure var svært nær utlikning fire minutter på overtid, men symptomatisk nok for kvelden til Barcelona gikk ballen i stolpen og ut. Foto: AP Photo/David Ramos Vis mer

- De var heldige, for Barcelona hadde sjanser nok både til å utlikne og vinne. Jeg er veldig overrasket over at Rubin vant, men det er utrolig gøy at de lykkes. En del av spillerne blir veldig spennende å følge, sier Jalland.

Han spilte sammen med fire av de elleve som startet i går. Og trekker fram 10'eren - Alajandro Dominguez - som den beste av dem alle.

- Han kom fra Argentina da han var veldig ung. Så ble han solgt til Zenit, før han gikk tilbake igjen til Rubin på klån. Han er en helt rå fotballspiller, den beste jeg har spilt med. Han scoret i forrige kamp (mot Inter) og begynner å ta nivået for alvor. Han har det meste en angriper trenger.

- Får innblikk i nivået

- Har du kontakt med noen av spillerne i dag?

- Ja, Macbeth Sibaya, som også var innom RBK en periode. Han hadde karantene i går, men det ble noen meldinger fram og tilbake. Han var godt fornøyd, for å si det sånn, sier Jalland.

På spørsmål om han kunne hengt med på nivået til Rubin i dag svarer den nåværende HamKam-spilleren slik:

GOD ZLATAN: Endelig scoret Zlatan igjen i Champions League, men det hjalp så lite. Her forsøker han et brassespark. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE.
GOD ZLATAN: Endelig scoret Zlatan igjen i Champions League, men det hjalp så lite. Her forsøker han et brassespark. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE. Vis mer

- Det er vanskelig å svare på. Nå har de fylt opp med bra spillere sentralt, Sergei Semak er kaptein på det russiske landslaget og er en veldig god spiller. Så de gjør en god jobb, flirer han.

Men han synes det er interessant å se hvordan spillerne han selv trente med hver dag nå presterer i Europas tøffeste klubbturnering.

- Du føler at du får mer innblikk i nivået, når du ser hva gutta lykkes med og ikke. Det er morsomt.

Tviler på avansement

Rubin tok seg opp på tredjeplass med seieren i går, på samme poengsum som Dinamo Kiev og Barcelona. Aller sist ligger Inter.

- Hva tror om mulighetene deres for å gå videre?

- Jeg tror fortsatt de får det tøft med å gå videre fra gruppespillet. De hadde jo fortjent å få tre poeng hjemme mot Inter sist, men fikk bare ett. Så slo de Barcelona med litt flaks nå, så er de heldige kan de kvalifisere seg videre. Målet må være å karre til seg noen flere poeng på hjemmebane, mener han.

VAR TO ÅR I RUBIN: Jørgen Jalland. Foto:  REUTERS/Giampiero Sposito
VAR TO ÅR I RUBIN: Jørgen Jalland. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media