TESTET POSITIVT: Asafa Powell, her under London-OL, er en av flere jamaicanske utøvere som har testet positivt det siste året. Foto: AFP / FILES / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
TESTET POSITIVT: Asafa Powell, her under London-OL, er en av flere jamaicanske utøvere som har testet positivt det siste året. Foto: AFP / FILES / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

- Jamaica kan bli utestengt fra OL

Wada raser.

Verdens antidopingbyrå (WADA) er svært misfornøyd med Jamaicas friidrettsforbunds holdning til doping.

Forbundets utøvere har vært i vinden denne sesongen etter en rekke positive dopingprøver, men Jamaicas antidopingmyndigheter har meldt at de først har anledning til å ta et møte med WADA til neste år for å diskutere problematikken.

- Ikke akseptabelt Det vil ikke WADA-sjef John Fahey akseptere.

- Deres nåværende holdning er ikke akseptabel. Vi legger oss ikke flate og aksepterer den, sier Fahey i et intervju med The Guardian.

- Der er ikke tilfredsstillende å fortelle oss at de ikke har tid til å møte oss før en gang ut i neste år. Vi kommer til å ta noen passende forholdsregler, sier Fahey.

Telegraph skriver i dag at den ultimate straffen kan være å utestenge Jamaica fra alle store mesterskap - inkludert OL - fram til det foreligger bevis på at Bolt og Co ikke har gjort noe ulovlig.

Én test Asafa Powell, Veronica Campbell-Brown og Sherone Simpson har alle levert positive dopingprøver i løpet av sesongen.

Tilliten til Jamaicas antidopingarbeid fikk en ytterligere knekk i august.

Da fortalte en tidligere betrodd medarbeider i Jamaicas antidopingarbeid at de kun utførte én dopingtest utenfor konkurranse i perioden februar 2012 og fram til OL i London i månedsskiftet juli/august.

(Dagbladet/NTB)


- IKKE AKSEPTABELT: Wada-president John Fahey varsler tiltak mot Jamaica. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
- IKKE AKSEPTABELT: Wada-president John Fahey varsler tiltak mot Jamaica. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer