Jamaica med gedigen VM-tabbe: - Jeg vet ikke om det er noe ord som kan beskrive dette!

Registrerte ikke medaljehåp i tide.

HINSIDES DUMSKAP: Nesta Carter (t.v) konkurrere her med Justin Gatlin. han kunne fått løpe 100 meter i Beijing-VM, men må stå over på grunn av en tabbe. Foto:  AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE/NTB Scanpix
HINSIDES DUMSKAP: Nesta Carter (t.v) konkurrere her med Justin Gatlin. han kunne fått løpe 100 meter i Beijing-VM, men må stå over på grunn av en tabbe. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jamaica håpet at Nesta Carter skulle erstatte en skadet Kemar Bailey-Cole på 100 meter i VM, men slik blir det ikke. Årsaken? Det jamaicanske friidrettsforbundet glemte å registrere ham.

Det var NRK som først omtalte saken.

Reglene sier at en reserve må være registrert før 10. august for å delta i VM.

Landslagsjefen til Jamaica, Ludlow Watts, trodde laget kunne gjøre endringer inntil 24 timer før konkurransestart (konkurransen starter i dag). Det medførte ikke riktighet.

- Dette er noe vi har gjort tidligere uten problem, så jeg er overrasket over at vi har problemer nå, sier Watts ifølge Jamaica Gleaner.

Jamaica sendte inn en klage til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), uten å bli hørt.

Nesta Carters trener, Stephen Francis, var mildt sagt forbannet da han fikk beskjeden.

- Dette er hinsides inkompetent. Det er også hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det er noe ord som kan beskrive dette! raser Francis.

Carter tok bronse i Moskva-VM i 2013. Han ville hatt en mulighet til å kjempe om VM-medalje hvis det ikke var for tabben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.