Jamaica regjerer 100 meter

Kvinnene tok tredobbelt.

Shelly-Ann Fraser førte an i en trippeltriumf for Jamaica på kvinnenes 100 meter i OL søndag. Hun stormet inn til gull på 10,78.

Dermed fulgte hun opp landsmannen Usain Bolts fabelaktige løp lørdag, der han tok Jamaicas første OL-sprintgull på verdensrekord 9,69 - etter å ha slakket av på farten og feiret de siste tjue meterne.

- Jeg tenkte bare at hvis Usain kan, så kan jeg også. Hjemme er det nok helt vilt nå, sa 21 år gamle Fraser etter triumfen.

Dette var Jamaicas første 100-metergull på kvinnesiden også. I tillegg var det første gang en nasjon vant tredobbelt på distansen. På herresiden har USA tatt tredobbelt to ganger - i 1904 og 1912.

Sherone Simpson og Kerron Stewart fulgte nærmest Fraser, og havnet i fotofinish. Etter noen spennende minutters venting jublet de for sølv begge to, med 10,98.

- Dette er vidunderlig. Tredobbelt jamaicansk. Det sier en del om landet vårt, strålte Simpson.

Tre amerikanske løpere var i finalen, men duellen mellom de to sprintnasjonene endte i knockoutseier. Lauryn Williams ble beste USA-løper på fjerdeplass, fem hundredeler bak sølvvinnerne. Muna Lee ble nummer fem, mens Torri Edwards endte sist.

(NTB)

TRE FRA JAMAICE PÅ TOPP: Og aller raskest var Shelly-Ann Fraser, som stormet inn til gull på tiden 10,78. Foto: REUTERS
TRE FRA JAMAICE PÅ TOPP: Og aller raskest var Shelly-Ann Fraser, som stormet inn til gull på tiden 10,78. Foto: REUTERS Vis mer