Jamaica trakk trussel om startnekt for Powell i VM

- Alle utøverne får delta.

HADDE EGEN TRENINGSLEIR: Derfor ber Jamaica om at Asafa Powell og fire andre utøvere strykes fra deltakerlisten i VM. Foto: Olivier Morin / AFP.
HADDE EGEN TRENINGSLEIR: Derfor ber Jamaica om at Asafa Powell og fire andre utøvere strykes fra deltakerlisten i VM. Foto: Olivier Morin / AFP.Vis mer

Det jamaicanske friidrettsforbundet har trukket kravet om å stryke flere av verdens største stjerner fra deltakerlistene til VM i Berlin.

Dermed får den tidligere verdensrekordholderen Asafa Powell og fire andre jamaicanske utøvere likevel delta i mesterskapet. Den beskjeden kommer etter en kaotisk dag.

Det jamaicanske forbundet ønsket å straffe Powell, Shelly-Ann Fraser, Melaine Walker, Brigitte Foster-Hylton og Shericka Williams for å ha droppet en treningsleir i Nürnberg i forkant av VM.

— Jeg har fått beskjed om at dette har gått i orden og er selvsagt superlettet, sier Paul Doyle, Powells manager, til NRK.

— Nå har det jamaicanske forbundet gitt seg og alle utøverne får delta, sier Doyle.

I likhet med de aktuelle utøverne har han gjennomgått en vanskelig onsdag.

— Akkurat nå aner jeg ikke hva som skjer. Jeg synes ikke det gir noen mening at forbundet kjemper mot sine egne utøvere, sa Powell til Reuters TV mens han ennå ikke visste om han ville få delta i VM eller ikke.

— Vi visste ikke at leiren var obligatorisk. Vi bestemte oss for å gjøre noen endringer i år. Jeg regner med at det er det som har skapt alle problemene, sa Powell.

(NTB)