Jamaica trakk trussel om startnekt for Powell i VM

- Alle utøverne får delta.

HADDE EGEN TRENINGSLEIR: Derfor ber Jamaica om at Asafa Powell og fire andre utøvere strykes fra deltakerlisten i VM. Foto: Olivier Morin / AFP.
HADDE EGEN TRENINGSLEIR: Derfor ber Jamaica om at Asafa Powell og fire andre utøvere strykes fra deltakerlisten i VM. Foto: Olivier Morin / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det jamaicanske friidrettsforbundet har trukket kravet om å stryke flere av verdens største stjerner fra deltakerlistene til VM i Berlin.

Dermed får den tidligere verdensrekordholderen Asafa Powell og fire andre jamaicanske utøvere likevel delta i mesterskapet. Den beskjeden kommer etter en kaotisk dag.

Det jamaicanske forbundet ønsket å straffe Powell, Shelly-Ann Fraser, Melaine Walker, Brigitte Foster-Hylton og Shericka Williams for å ha droppet en treningsleir i Nürnberg i forkant av VM.

— Jeg har fått beskjed om at dette har gått i orden og er selvsagt superlettet, sier Paul Doyle, Powells manager, til NRK.

— Nå har det jamaicanske forbundet gitt seg og alle utøverne får delta, sier Doyle.

I likhet med de aktuelle utøverne har han gjennomgått en vanskelig onsdag.

— Akkurat nå aner jeg ikke hva som skjer. Jeg synes ikke det gir noen mening at forbundet kjemper mot sine egne utøvere, sa Powell til Reuters TV mens han ennå ikke visste om han ville få delta i VM eller ikke.

— Vi visste ikke at leiren var obligatorisk. Vi bestemte oss for å gjøre noen endringer i år. Jeg regner med at det er det som har skapt alle problemene, sa Powell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer