TOK VM-GULL: Usain Bolt, Asafa Powell, Michael Frater og Steve Mullings tok gull på 4x100 meter stafett i Berlin-VM. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
TOK VM-GULL: Usain Bolt, Asafa Powell, Michael Frater og Steve Mullings tok gull på 4x100 meter stafett i Berlin-VM. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

Jamaicaner utestengt på livstid for dopingbruk

Steve Mullings fikk ikke medhold etter anken.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) nektet å innfri sprinteren Steve Mullings' anke av livstidsutestengelsen for dopingbruk.

Jamaicaneren ble dopingtatt for annen gang i juni 2011. I november samme år valgte disiplinærutvalget i Jamaicas antidopingbyrå å utestenge sprinteren på livstid.

Mullings anket avgjørelsen til CAS, men fikk ikke medhold. Han mente den positive dopingprøven i 2011 burde gjelde som et første gangs regelbrudd, siden det skal ha vært problemer med testen som avslørte at han hadde for høye testosteronverdier i 2004.

CAS forklarte at saken har drøyet ut fordi man måtte samle inn bevis fra begge de positive prøvene.

- CAS kunne ikke se omstendigheter rundt det første regelbruddet som burde gi en mildere reaksjon, heter det blant annet i voldgiftsrettens uttalelse.

Mullings testet positivt for et vanndrivende middel etter å ha løpt inn til tredjeplass på 100 meter i det jamaicanske mesterskapet i 2011. 30-åringen var en del av laget som tok VM-gull på 4 x 100 meter i Berlin i 2011.

(NTB)