Jamaicansk diskoskaster innrømmer positiv dopingprøve

Traves Smikle avga positiv dopingprøve under det jamaicanske mesterskapet.

Smikle er den fjerde jamaicanske friidrettsutøveren som innrømmer å ha avgitt en positiv.

 Tidligere har sprinterne Asafa Powell og Sherone Simpson innrømmet det samme sammen med en kvinnelig diskoskaster. Det ble avslørt fem positive prøver etter mesterskapet i juni, og nå har fire av de fem involverte stått fram og innrømmet.

Det er uten tvil saken rundt toppsprinteren Asafa Powell som har skapt mest oppmerksomhet, men med fem positive prøver i et og sammen mesterskap, blir jamaicansk friidrett satt i et underlig lys. Det spekuleres i om det er et omfattende dopingmiljø på øya som har fostret verdens raskeste mann.

- Jeg har fått beskjed fra antidopingbyrået her på Jamaica at jeg har avgitt en positiv dopingprøve. Hva som er funnet har jeg ingen idé om, men jeg vet at jeg som aktiv idrettsutøver har ansvaret for stoffer som blir funnet i kroppen min.

- Det jeg kan si er at jeg ikke bevisst, eller med vitende og vilje, har inntatt noe ulovlig stoff, sier Smikle i en uttalelse. Han var OL-deltaker for Jamaica i London i fjor, men kommer ikke til VM i år. Det er klart etter den positive prøven han avga i juni.

(NTB)