HEVDER HAN ER SMITTET AV ZIKAVIRUSET: Kemar Bailey-Cole (t.v.) fant en lymfeknute i nakken, og hevder han nå er smittet av zikaviruset. Her med landsmannen Usain Bolt. Foto: REUTERS/Mike Segar
HEVDER HAN ER SMITTET AV ZIKAVIRUSET: Kemar Bailey-Cole (t.v.) fant en lymfeknute i nakken, og hevder han nå er smittet av zikaviruset. Her med landsmannen Usain Bolt. Foto: REUTERS/Mike SegarVis mer

Jamaicansk OL-håp hevder han er smittet av zikaviruset

Fant en lymfeknute i nakken.

Den jamaicanske sprinteren Kemar Bailey-Cole hevder han er smittet av zikaviruset etter at kjæresten oppdaget en klump i nakken.

24-åringen skal kjempe om en OL-plass neste uke. På startstreken står sterke konkurrenter som Usain Bolt, Asafa Powell og Yohan Blake. Nå har forberedelsene fått en knekk etter at han hevder å være diagnostisert med zikaviruset.

– Kjæresten min fant en lymfeknute i nakken etter at jeg hadde klippet meg. For å gjøre en lang historie kort: Jeg visste ikke at jeg hadde viruset, så jeg trente med det i tre dager, sier sprinteren til avisen The Jamaica Gleaner.

Trodde han var støl

Det myggbårne viruset som er spesielt farlig for gravide, har blant annet ført til at flere golfere har trukket seg fra Rio-lekene. Blant dem som har trukket seg er Rory McIlroy og Adam Scott. Også Suzann Pettersen har uttrykt at hun følger situasjonen.

Bailey-Cole sliter fremdeles med noen etterdønninger av viruset, men smertene i musklene har gitt seg.

– Jeg hadde ryggsmerter og såre muskler, men jeg trodde det bare var på grunn av treningen. Jeg har fremdeles utslett på kroppen og øynene svir, men det beste er at jeg ikke føler muskelsmerter for øyeblikket, sier Bailey-Cole.

– Jeg går til uttaksløpet med en innstilling som sier at jeg er frisk og klar, legger han til.

Bailey-Cole var på det jamaicanske laget som tok OL-gull i London på 4 x 100 meter i 2012.

(NTB)