Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jamaicanske toppløpere risikerer dopingstraffer

Testet positivt.

RISIKERER STRAFF: Ricardo Cunningham avga en positiv dopingprøve etter å ha vunnet 800-meteren i det jamaicanske mesterskapet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ivan Alvarado
RISIKERER STRAFF: Ricardo Cunningham avga en positiv dopingprøve etter å ha vunnet 800-meteren i det jamaicanske mesterskapet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ivan Alvarado Vis mer

800-metermesteren Ricardo Cunningham og stafettløperen Dominique Blake risikerer straff etter å ha avgitt positive dopingprøver.

Saken mot begge er så vidt kommet i gang i den jamaicanske hovedstaden Kingston. Cunningham avga en positiv dopingprøve etter å ha vunnet 800-meteren i det jamaicanske mesterskapet. Han var personlig til stede da saken startet, mens Blake, som var med på det jamaicanske stafettlaget på 4 x 400 meter for kvinner, møtte med stedfortreder.

Dominique Blake er ikke ukjent med dopingsaker, for hun er akkurat ferdig med å sone en utestengelse på ni måneder.

Saken mot de to friidrettsutøverne er i startfasen, og de to må møte for disiplinærkomiteen igjen 17. oktober.

Den tidligere stafettverdensmesteren Steve Mullings ble utestengt for livstid på grunn av doping i november i fjor, så de to dopingsakene som er under behandling nå, er på ingen måte unike i jamaicansk friidrett.

(NTB)