James Bond fraktet «dronningen» til stadion

Dronning Elizabeth spilte i film for første gang noensinne. «Fallskjermhoppet» ned til seremonien.

SPEKTAKULÆRT: «Dronningen» og James Bond ankom stadion via helikopter og fallskjerm i London i kveld. Foto: OLIVIER MORIN / AFP / NTB SCANPIX
SPEKTAKULÆRT: «Dronningen» og James Bond ankom stadion via helikopter og fallskjerm i London i kveld. Foto: OLIVIER MORIN / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON/OSLO (Dagbladet): De klarte å holde det meste hemmelig til det siste, men i kveld får verden endelig se Danny Boyles nøye regisserte åpningsseremoni i OL-hovedstaden London.

Spekulasjonene har rast i mediene i ukene fram til i kveld, om hvem som skulle tenne ilden, hvem som skulle spille musikk underveis, og hvilke overraskelser Boyle hadde på lager.

En overraskelse var det imidlertid ikke at regnet kom til byen like før «avspark».

Spektakulært Det første vi fikk se etter nedtellingen, var Tour de France-vinner Bradley Wiggins, som fikk æren av å åpne seremonien med et bjelleslag. Rundt ham kunne man kort etter se ulike scener med landbruk og natur, mens tradisjonelle sanger fra Storbritannias ulike deler ble sunget.

Så kom fabrikkpipene opp, den industrielle revolusjon ble spilt ut i miniformat, kampen for kvinners rettigheter, kriger, de kulturelle endringene på 60-tallet, The Beatles - kort sagt fikk vi se bruddstykker av britisk kulturhistorie i kortversjon. Stålet fra fabrikkene formet ringer, som til slutt formet den olympiske logoen.

Like etterpå fikk vi se en kortfilm spilt inn i Buckingham Palace, med Daniel Craig som James Bond og dronning Elizabeth som seg selv i hovedrollene. Dette skal være første gang dronningen har spilt i en film noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer