RYKTES BORT: Bayern Münchens lånespiller James Rodriguez ryktes til Arsenal ut sesongen for 30 millioner kroner. FOTO: NTB Scanpix
RYKTES BORT: Bayern Münchens lånespiller James Rodriguez ryktes til Arsenal ut sesongen for 30 millioner kroner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

James Rodríguez til Arsenal for 30 mill?

Onsdag ble det servert litt av et sjokkrykte av britiske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren 2014 endret alt seg for colombianske James Rodríguez. Omtrent fra 20 meter, med ryggen mot mål, dempet han ballen på brystet, før han vendte seg 180 grader og dundret den i mål bak Uruguays målvakt.

Nesten på egen hånd ledet han Columbia til kvartfinale i fotball-VM. For innsatsen ble han hedret med prisen for turneringens beste mål og ble kåret til toppscorer.

De største klubbene i verden siklet etter den 23 år gamle offensive midtbanespilleren. Og samme sommer ble han solgt fra Monaco til Real Madrid for omtrent 700 millioner kroner.

Manchester United kunne bare angre seg for at de heller gikk for portugisiske Bebé, i stedet for å kjøpe Rodriguez for 50 millioner kroner da han fortsatt var i tenåra.

Bundesliga

Siden har det gått tråere for colombianeren. Etter tre år på Santiago Bernabéu ble han veid for lett, og utlånt til den tyske storklubben Bayern München.

I den tyske klubben står han registrert med 50 kamper, 11 mål og 16 assist.

Nå melder flere britiske medier at den engelske storklubben Arsenal vurderer mulighetene for å hente Rodriguez til Emirates de neste seks månedene for bare 30 millioner kroner.

Regnestykket

Regnestykket britiske The Guardian legger fram lyder som følger:

Rodriguez har bare et halvt år igjen av den toårige lånekontrakten med Bayern München. Dersom de ønsker å gjøre overgangen permanent, må de betale Real Madrid omtrent 400 millioner kroner for ham - en sum tyskerne ikke virker særlig interessert i å betale.

Dersom Arsenal er villig til å betale de resterende 30 millioner kronene av den totale lånesummen på omtrent 115 millioner kroner, vil Rodriguez gledelig pakke leggskinnene og reise til London, ifølge avisa.

Det må imidlertid understrekes at Rodriguez er under kontrakt med Real Madrid fram til sommeren 2021, og at det bare dreier seg om et seks måneder langt lån.

Özil ut?

Men om en midtbanespiller skal komme inn portene på Emirates, er London-klubben også beredt på å sende en annen ut. Derfor skal de ha informert italienske Juventus om planen sin, og tilbudt dem Mesut Özil - som hever en ukelønn på svimlende 3,5 millioner kroner.

Problemet er bare at Özil ikke er særlig interessert i å reise fra England. Derfor kan det åpne seg en mulighet for at benkesliteren Mohamed Elneny - som har opptatt Romas interesse - blir solgt.

- Opp til ham å bevise

Dessverre for Arsenal-supportere har det dukket opp et lite skår i gleden. I et intervju med Bayern München-trener Niko Kovac, som Bundesligas offisielle nettside nylig har publisert, later det til at Rodriguez blir værende på Allianz Arena.

- Jeg ser at han er motivert og fullt fokusert. Vi er en stor klubb med mange spillere, sier han om colombianeren som har slitt med å få navnet sitt i startelleveren denne sesongen.

- James er en fantastisk fotballspiller, som kan kreve en plass på laget, sier han og legger til:

- Han må levere toppklasses prestasjoner. Nå er det opp til ham å bevise at han hører til dette laget, avslutter Kovac.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer