Jamtfall er vraket

Cupfinalens store syndebukk - Rosenborgs Jørn Jamtfall - er vraket foran morgendagens mesterligakamp mot Galatasaray. Islendingen Arni Gautur Arason står i mål for trønderne.

Jamtfalls tabbe i søndagens cupfinale mot Stabæk later til å koste keeperen dyrt. Men Rosenborg-trenerne vil ikke være med på at klubbens mer eller mindre faste sisteskanse må vike som følge av fadesen mot Stabæk.

- Vi har på ingen måte vraket Jørn. Han har vår fulle tillit, og vi ville ikke hatt noen betenkeligheter med å bruke ham onsdag. Men Arni har spilt bra og fortjener sjansen mot Galatasaray, sa Ole By Rise til NTB like etter at laget var offentliggjort i kveld.

Den islandske U21-landslagskeeperen spilte godt i hjemmekampen mot Galatasaray på Lerkendal for to uker siden, da Rosenborg vant 3-0. Da satt Jørn Jamtfall nyoperert på tribunen etter en meniskskade.

Johnsen inn for Bragstad
Bjørn Otto Bragstad var uaktuell for laget etter at han pådro seg sitt andre gule kort i årets mesterliga i det første møtet med Galatasaray. Det første kom i kvalifiseringen mot Brugge tidligere i høst. Som midtstoppermakker til Erik Hoftun skal Bent Inge Johnsen spille i morgen.

- Trond (Sollied) kjenner Bent Inge godt fra tiden de hadde sammen i Bodø/Glimt. Han ble et naturlig valg for å unngå for mange rokeringer i laget. Vi kunne ha trukket Christer Basma inn i midten og Børge Hernes ned som høyre back, men Børge er helt klart best framover på banen, sa hjelpetreneren.

Dahlum fra start
Hernes starter imidlertid på benken. Også Tore André Dahlum får spille fra start - omsider. Superreserven går inn fra start på høyre kant.

- Han har gjort mange gode innhopp tidligere i år og fortjener en sjanse fra start. Han var ikke den raskeste spilleren vi hadde å velge i, men kompenserer det på flere andre måter. Blant annet er han god til å holde på ballen, noe som kan bli nyttig mot Galatasaray.

Rosenborgs trening i Istanbul tirsdag gikk over all forventning for lederapparatet, som kunne konstatere en frisk og rask tropp på alle måter etter økten.

- Guttene var stive i beina, men ellers var alt svært oppløftende, sa Ola By Rise.

(NTB)