Jamtfall frisk på rekordtid

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-keeper Jørn Jamtfall tror det må ha skjedd et mirakel: Han er frisk og på trening igjen, bare ti dager etter meniskoperasjonen i venstre kne. Etter all sannsynlighet står han i mål under helgas cupfinale.


KLAR IGJEN: Jørn Jamtfall er frisk igjen, og tilbake på Rosenborg-trening.

- Det er herlig å være tilbake igjen, sier en lykkelig Jørn Jamtfall til Dagbladet.

- Jeg hadde ikke trodd at han skulle komme tilbake så fort, sier RBK-trener Ola By Rise.
Da Jamtfall kom til Rosenborg-treninga i Abra-hallen i går, var det meningen at han skulle gjennomføre ei lett teknisk treningsøkt. Så viste det seg at kneet fungerte så godt at han kunne prøve seg mellom stengene igjen.

- Dette går bra. Jeg kjenner ingenting i kneet, smiler RBK-keeperen.


Knall-scoring

Først gjorde han ei fantomredning. Så tok han med ballen fra egen banehalvdel, tråklet seg framover, og skjøt rett i mål (!) - utagbart for keeperkollega Arni Gautur Arason.

Alt ser ut til å fungere perfekt for den friskmeldte RBK-keeperen, som likevel gir seg med spillinga etter noen minutter på banen.
- Det er helt usannsynlig at jeg skal være frisk allerede nå, så det gjelder å være forsiktig, sier Jamtfall.

For å unngå en overbelastning av det nyopererte kneet, tar han det litt rolig på den første treninga. Så håper han å kunne øke på med trening i dagene fram mot cupfinalen.

- Da jeg lå og vred meg i smerte på Lerkendal-gresset, så jeg både Champions League og cupfinalen forsvinne i det fjerne, sier Jamtfall.


Cupfinale-mål

Men da han fikk summet seg, begynte han å tro på en rask rehabilitering. Han satte seg som mål å komme tilbake til cupfinalen.

- Det er mye lettere å pine seg selv på Rosenborg-klinikken når du har et klart mål, sier den energiske keeperen.

Forrige gang han gjennomførte en meniskoperasjon, ble han frisk etter tolv dager.

- Nå har jeg satt ny rekord, og jeg føler meg langt bedre enn etter den forrige operasjonen, sier Jamtfall.

Han har ingen forklaring på hvordan han har greid å komme tilbake allerede nå.
- Det er helt utrolig at det har gått så fort å bli frisk. Torbjørn Grøntvedt, som opererte meg, må være verden beste menisklege, sier Jørn Jamtfall.