Jamtfall gjør comeback

I morgen kveld gjør Jørn Jamtfall comeback i Rosenborg-målet når laget møter Athletic Bilbao i det viktige Champions League-oppgjøret på Lerkendal.


FÅR TILLIT: Vraket i Mesterliga-kampen mot Galatasaray, men nå får Jørn Jamtfall trolig en ny sjanse i RBK-målet.

På gårsdagens trening i Abra-hallen spilte han sammen med Rosenborgs faste backrekke: Et klart tegn på at han får fornyet tillit av trenerduoen Trond Sollied/Ola By Rise.

Keeperkollega Arni Gautur Arason (23) - som ble foretrukket i den forrige Champions League-kampen - ser det på samme måte:
- Jeg føler at formen er god, men er usikker på om jeg får spille mot Athletic Bilbao. Det ser ut som Jørn vil bli foretrukket, i og med at han får stå sammen med forsvarsrekka på trening, sier Arason.

Førstekeeper

Keepertrener Ola By Rise kan tolkes i samme retning:

Han understreker at laget ikke blir tatt ut før i dag, men legger samtidig vekt på at de aldri har sagt noe annet enn at Jamtfall er førstekeeper.

- Vi har ikke hatt mistillit til Jørn i det hele tatt, sier RBK- treneren.
- Men han ble vraket i Champions League-oppgjøret mot Galatasaray?

- Det var mange hensyn som førte til at vi gjorde som vi gjorde i den kampen. Jeg tror det var greit for Jørn å komme i angrepsposisjon igjen, sier ByRise.

Skuffet Arni

Islendingen Arason sier til Dagbladet at han blir skuffet hvis han ikke får beholde keeperplassen i onsdagens kamp.

- Jeg synes ikke jeg har spilt meg ut av laget, selv om vi fikk tre mål imot oss i Istanbul. Det var ikke noe jeg kunne gjøre med noen av de målene, sier Arni Gautur Arason.
Jørn Jamtfall ville i går ikke snakke med Dagbladet i det hele tatt, verken om keeperduellen eller noe annet.

- Jeg orker ikke, var alt Rosenborg-keeperen hadde som forklaring.

Hans trener, Ola By Rise, har forståelse for den avvisende holdningen.

- Jørn er sikkert lei av alle spekulasjonene. Det må være en menneskerett å la være å uttale seg om dette, så lenge det ikke er tatt ut noe lag, sier By Rise.