EVIGUNG: Fyllingen-målvakt Jan Stankiewicz gjorde ettermiddagen sur for Runar-gutta. Foto: STIAN HARALDSEN
EVIGUNG: Fyllingen-målvakt Jan Stankiewicz gjorde ettermiddagen sur for Runar-gutta. Foto: STIAN HARALDSENVis mer

Jan (41) ga Runar finalejuling

Fyllingen vant sluttspillet.

|||DRAMMEN (Dagbladet): Fyllingen - Runar 29-25.

Fjorårets seriemester Fyllingen endte bare på sjuendeplass denne sesongen, men i sluttspillet har de virkelig våknet til live.

De blågule har slått ut både seriemester Drammen og ØIF Arendal på veien til sluttspillfinalen - og der fikk Runar juling.

Det ble derimot nesten spennende et par ganger i andreomgangen, da Fyllingen nesten rotet bort ledelsen som på det meste var på ni mål.

- De første 30 minuttene var outstanding. Vi gjorde alt rett taktisk sett og spilte klokt. Vi visste derimot at Runar var kapable til å slå tilbake, så vi ville derfor punktere kampen de ti første minuttene etter pause. Det klarte vi ikke, men vi haler det heldigvis i land, sier Fyllingen-trener Anders Fältnes til Dagbladet.

Dobbelt så gammelJan Stankiewicz (41) er over dobbelt så gammel som de yngste lagkameratene og i dag var han i perioder dobbelt så god som de fleste motspillerne.

Den svenske målvakten - som spiller med fødselsåret 69 på ryggen - viste at keepere kan holde på godt opp i 40-åra.

- Det er jo gøy, det er dette jeg har holdt på med hele livet. Når jeg kommer inn på banen blir jeg som en guttunge igjen, sier Stankiewicz til Dagbladet.

Treneren sparer selvfølgelig ikke på skrytet.

- Han er en verdensklassemålvakt. Han hvilte noen år og fikk sulten tilbake, sier Fältnes.

Usikker på framtida
Det er foreløpig uklart om Stankiewicz fortsetter også neste sesong, det kommer litt an på hvordan målvaktsjakta går for Fyllingen-ledelsen.

- Jeg tar det dag for dag. Vi må ha inn en målvakt, men hvis det ikke løser seg skal vi nok få det til på en måte, sier Stankiewicz.

- Det kan nok hende vi klarer å overtale Jan til å spille en sesong til. Han er fortsatt Norges beste når han vil, sier Fältnes.

Fyllingen tok kontroll fra start i finalen og parkerte sandefjordingene. Svend Magnus Pettersen og Andreas Gjeitrem var i storslag framover - og Stankiewicz tok omtrent alt bakover.

Den evigunge målvakten viste at de gamle er eldst og han bidro til å sørge for at førsteomgangen ble et mareritt for Runar. Landslagsspiller Christoffer Rambo og lagkameratene sleit med å komme utenom svenskens armer og bein.

Da lagene gikk til pause ledet Fyllingen hele 17-8.

Hevet segRunar justerte og skjerpet seg kraftig etter hvilen, og kom faktisk helt opp i ryggen på Fyllingen. Ved et par anledninger i andreomgangen var de bare tre mål bak.

- Før pause lyktes vi med alt. Så faller vi ned i den klassiske Fyllingen-gropa. Vi har vel gjort det ti ganger i år, men vi lærer hver gang. Det ble vanskelig for Runar å holde det kjøret ut kampen og jeg visste at vi kom til å heve oss igjen, sier Stankiewicz.

Det var ikke bare banens eldste som imponerte i finalen, og yngstemann viste klasse. Eivind Tangen er bare 16 år, men det ser ikke sånn ut på parketten. Høyrebacken scoret 24 mål på de tre kampene på veien til finalen, og noterte seg for seks nye fulltreffere i Drammen.

Fyllingen hadde bra kontroll i sluttminuttene, og vant med fire (29-25)

PS! Elverum slo ØIF Arendal i bronsefinalen.