- Jan Åge Fjørtoft er en klok mann

Men han må forvente svar, sier Mini.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var etter toppkampen mellom Brann og Lillestrøm at det kokte over for Fjørtoft. På vei av banen samtalte han med trener Tom Nordlie, før han slaktet dommer Svein Oddvar Moens innsats.

- Norges to beste lag spiller, og så har de Norges dårligste dommer. Jeg forstår ikke det, sa han, foran TV2s kamera og mikrofon.

- Uttalelsen viser bare Fjørtofts intelligensnivå, svarte NFF-delegat og dommerobservatør på Brann Stadion, Rolf Haugen.

Ifølge Aftenposten har observatør Haugen fått beskjed fra NFF om at uttalelsene om Fjørtoft var uheldige. Det mener Fjørtoft også, som skal skrive rapport til NFF. Der spør han hvordan kampobservatørene skal oppføre seg, med alt fokus på hvordan spillere og ledere bør opptre.

TV2-ekspert Mini Jakobsen synes rapporten er unødvendig. Han mener det er greit at dommerstanden får muligheten til å svare litt for seg.

- Jeg synes det er på tide at dommerstanden får lov til å svare tilbake, når de stort sett hver eneste serierunde må leve med å bli skjelt ut og hudflettet av leder og spillere, uten å kunne svare tilbake, sier Mini til Dagbladet.no

Den tidligere landslagsvingen tror Fjørtoft helt bevisst kom med utbruddet foran TV2-kameraet.

- Jeg tror Jan Åge så at kameraet sto der, og at han helt bevisst sa det. Når det er sagt har ikke Jan Åge lav intelligens, han er en klok mann, men når han slenger ut store ord, må han forvente å få det tilbake, sier Jakobsen.

SKRIVER RAPPORT: Jan Åge Fjørtoft skal skrive en rapport til Norges Fotballforbund. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
SKRIVER RAPPORT: Jan Åge Fjørtoft skal skrive en rapport til Norges Fotballforbund. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

Også trenerkrangelen mellom Uwe Rösler og Dag-Eilev Fagermo har fått mye plass i media de siste dagene. Minis ekspertkollega i TV2, Frode Olsen, synes det er på tide å ta seg sammen i Tippeligaen.

- Man må begynne å ta seg litt sammen i norsk fotball. Jeg har stor forståelse for at man kan bli provosert i øyeblikket, men nå synes jeg vi har tatt det for langt, sier Olsen til Dagbladet.no

Den tidligere Sevilla-keeperen mener det ikke går en eneste serierunde uten utenomsportslig fokus.

- Det er en uting at vi hver eneste serierunde skal oppleve at folk skjeller ut hverandre. Det er greit med en utblåsning eller faglig diskusjon, men det må ikke bli sånn at det går videre til æreskjelling. Det må gå an å legge uoverensstemmelser bak seg, sier Olsen.

Han får støtte hos Mini Jakobsen, som trekker fram Sandefjords Tor Thodesen som en snill gutt i klassen.

- Hvis alle hadde oppført seg som Thodesen hadde det ikke vært noe problem. Han er eksemplarisk i oppførselen, både når det gjelder eget lag og andres lag, sier Mini.

- Jan Åge Fjørtoft er en klok mann
VIL HA SKJERPINGS: Frode Olsen mener det ikke går en serierunde uten bråk mellom spillere, ledere eller dommere.
SNILL GUTT: Tor Thodesen er eksemplarisk, sier Mini.
UTSKJELT: Svein Oddvar Moen ble kalt Norges dårligste dommer av Jan-Åge Fjørtoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer