Jan Åge Fjørtoft hadde gledet seg til å møte lag fra hele verden

... men møtte i stedet laget fra nabokommunen.

PÅ EKEBERG: Jan Åge Fjørtoft husker godt sin egen tid som deltaker i Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ EKEBERG: Jan Åge Fjørtoft husker godt sin egen tid som deltaker i Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): I disse dager vandrer det mang en norsk fotballpersonlighet rundt på Ekebergsletta og minnes sine egne glansdager som aspirende ung fotballspiller.

Jan Åge Fjørtoft er ikke noe unntak.

Møtte Hareid Fjørtoft har selv deltatt på Norway Cup, og selv om det begynner å bli noen år siden, men husker fortsatt godt spenningen det var å reise over fjellet til hovedstaden.

- Jeg var her som spiller da jeg var 16 år, og jeg husker at jeg gledet meg spesielt til å spille mot utenlandske lag, sier han til Dagbladet.

Men slik skulle det altså ikke gå. I stedet møtte han et lag som var alt annet enn «eksotisk».

- Så møtte vi Hareid i 16-delsfinalen. Hareid er jo klubben fra nabokommunen til Hødd som kommer fra Ulsteinvik. Det var Hødd jeg spilte for. Akkurat det var litt skuffende, men det var likevel en fantastisk opplevelse, sier Fjørtoft.

- Norge og norsk fotball kan og skal være stolte av Norway Cup. Hele atmosfæren her oppe er uforglemmelig. Det er klart det var ekstra spesielt for oss som kom langveisfra, men jeg tror alle sitter igjen med minner for livet uavhengig av hvor du kommer fra.

- Fikk være med som «jordfar» Denne gangen er ikke den tidligere landslagsspissen her som fotballspiller, men i embets ærend da han presenterer initiativet «Handshake for Peace». Det samme initiativet som stilte det ene laget til gårsdagens kjendiskamp, men måtte se seg slått av MOT-laget under ledelse av Nils Johan Semb og Siv Jensen.

- Jeg har vært helt siden starten. Jeg pleier å si at da Kjetil Siem fødte «Handshake for Peace» fikk jeg være med på fødselen som «jordfar», humrer han.

- Norway Cup er ideelt for mange prosjekter, men for oss, hvor alt handler om å takke for kampen og vise hverandre respekt, finnes det ingen bedre arena.