Jan Åge Fjørtoft hadde gledet seg til å møte lag fra hele verden

... men møtte i stedet laget fra nabokommunen.

PÅ EKEBERG: Jan Åge Fjørtoft husker godt sin egen tid som deltaker i Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ EKEBERG: Jan Åge Fjørtoft husker godt sin egen tid som deltaker i Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): I disse dager vandrer det mang en norsk fotballpersonlighet rundt på Ekebergsletta og minnes sine egne glansdager som aspirende ung fotballspiller.

Jan Åge Fjørtoft er ikke noe unntak.

Møtte Hareid Fjørtoft har selv deltatt på Norway Cup, og selv om det begynner å bli noen år siden, men husker fortsatt godt spenningen det var å reise over fjellet til hovedstaden.

- Jeg var her som spiller da jeg var 16 år, og jeg husker at jeg gledet meg spesielt til å spille mot utenlandske lag, sier han til Dagbladet.

Men slik skulle det altså ikke gå. I stedet møtte han et lag som var alt annet enn «eksotisk».

- Så møtte vi Hareid i 16-delsfinalen. Hareid er jo klubben fra nabokommunen til Hødd som kommer fra Ulsteinvik. Det var Hødd jeg spilte for. Akkurat det var litt skuffende, men det var likevel en fantastisk opplevelse, sier Fjørtoft.

- Norge og norsk fotball kan og skal være stolte av Norway Cup. Hele atmosfæren her oppe er uforglemmelig. Det er klart det var ekstra spesielt for oss som kom langveisfra, men jeg tror alle sitter igjen med minner for livet uavhengig av hvor du kommer fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer