Jan Derek: - Mest tilfeldigheter

Jan Derek Sørensen er usikker, spent og sier det er tilfeldigheter som gjør at han er tilbake på landslaget.

I dag tidlig slapp Nils Johan Semb bomben: Jan Derek Sørensen har ombestemt seg, og er tilbake med flagget på brystet mot Tyrkia onsdag.

29-åringen sa nei til landslaget etter EM, og siden har Nils Johan Semb etterlyst en vingtype med kvalitetene til den tidligere RBK-spilleren.

I ettermiddag landet Dortmund-proffen i Oslo, og noen timer etter kunne han fortsatt ikke gi noe enkelt svar på avgjørelsen sin.

- Det er mest tilfeldigheter. Men det har hatt mye å si at jeg har snakket med Semb. Jeg har pratet med ham flere ganger, det har gått over tid, sier Jan Derek til Dagbladet.no.

Nylig skadd

Opprinnelig ville Nils Johan Semb tatt ut Sørensen til troppen allerede forrige uke, men Sørensen var usikker med skade. Først etter 35 minutter førstelagsfotball ble han klar for Norge igjen.

Tysklandproffen føler seg ikke sikker på formen i møtet med landslaget igjen.

- Jeg er usikker på hvor jeg står. Det er helt umulig å si hvor god jeg er, jeg har spilt så lite fotball i det siste, sier Sørensen som ikke tror han kunne snudd Norges motgang tidligere i år.

- Jeg tror ikke jeg kunne gjort noe fra eller til i kampene det siste året. Jeg er ikke en spiller som alene kan heve et helt lag.

Selv om oslogutten knapt har spilt bundesligafotball siden overgangen fra RBK før jul, har han Sembs fulle tillit.

Dereks krativitet

- Jeg ønsker Jan Dereks kreativitet i troppen. Han kan skape ubalanse, har bra innlegg og bra fart, sier Semb og forteller hvordan telefonsamtalene til Tyskland forløp:

- Det var ingen overtalelse av Jan Derek, det var en dialog. Da tiden var moden merket jeg at han var på gang.

Landslagsassisten Harald Aabrekk smiler som ei sol over å ha Sørensen tilbake.

- Han har internasjonale ferdigheter, og spillere som han er mine hjertebarn, sier Aabrekk til Dagbladet.no.

TILBAKE:</B> Jan Derek Sørensen mot Tyskland høsten 1999. Nå vil han spille for landslaget igjen.