Jan Derek i praktslag

Åge Hareide har lenge drømt om en Jan Derek Sørensen i toppslag. Bare ei lårhøne kan hindre landslagssjefen fra å bli bønnhørt.

Sørensens lårstrekk er foreløpig under kontroll, og det fikk brutale konsekvenser for Peter Sørensen allerede etter to minutter. Kjapp finte og et knallhardt skudd med venstrefoten - stang inn.

-  Jan Derek er rett og slett strålende. Han veksler glimrende mellom å vende opp i mellomrom og gå i bakrommet. Han har en enorm selvtillit og Sørensen har ikke en sjanse å henge med på 1-0 scoringen. Så lenge Jan Derek er frisk, vil han bli en viktig brikke for landslaget, sier Lyn-trener Hans Knutsen.

Et skreddersydd opplegg gjør at landslagskanten endelig ser ut til å ha kontroll på baksiden av høyre lår. Det lover godt for et landslag som skriker etter fart langs krittlinjen.

-  Jan Derek er veldig inn og ut av kampen, men når han er inne er han til de grader inne. En mot en er han helt rå, og han kan bli viktig for landslaget om han holder seg frisk, sier Ham-Kam trener og tidligere landslagsassistent Ståle Solbakken.

Trives som spiss

Cup-helten derimot var nøkternheten selv med bandasje godt surret rundt venstre lår, men ikke bekymret over karamellen han fikk av Ham-Kam-kaptein Peter Sørensen.

-  Nei, har vært i faresonen i hele år. Tror ikke lårhøna vil skape problem i forhold til onsdag, sier Sørensen som knapt har ofret landskampen mot Belgia en tanke.

Stortrives på topp

Han er fornøyd med egen innsats, men heller ikke noe mer, i motsetning til trenerne som kom med det ene superlativet etter det andre. Men alle kunne se at Sørensen stortrives i tospann med Peter Markstedt på topp.

-  Jeg kommer mye mer foran mål, på kanten blir du mer tilrettelegger, men jeg trives godt i begge roller, og ser det som en utfordring å spille kant på landslaget, sier tomålsscoreren.

LANDSLAGSKLASSE: Jan Derek Sørensen scoret to glimrende mål og var en konstant trussel da Lyn slo Ham-Kam ut av cupen.