Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jan Derek Sørensen havner i tysk rett

BERLIN (Dagbladet): Borussia Dortmund- TSV 1860 München 2- 3. Skal Jan-Derek Sørensen (28) velge tysk klubb etter tabellplasseringen i Bundesliga, er Myggens «Løver» fra München ett poeng foran Borussia Dortmund. Men Dortmund går nå rettens vei for å kapre Rosenborgstjernen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det innbitte slagsmålet mellom Dortmund og TSV 1860 München om Derek, lå som et ekstra spenningsmoment under det knallharde Bundesliga-oppgjøret for en fullsatt Westfalenstadion i går kveld.

Tre ganger tok Løvene ledelsen. Tredje gang, der italiensk-australske Paul Agostino scoret fra femmeteren etter et mer enn heldig tildelt frispark, greide hjemmelaget ikke å innhente ledelsen.

Skrev under

Fem gule kort ble delt ut, to av dem for taklinger av Erik Mykland (29), som ble sendt på banen med en kraftig advarsel fra trener Werner Lorant etter sin nattlige barrunde i Oslo. Men Myggen kjempet som en løve kampen gjennom, og befestet sin suverene stilling på et München-lag som er ubeseiret i ligaen i ti kamper.

Og dit vil Jan-Derek Sørensen.

- Sørensen skrev i mai under på kontrakten om overgang til Dortmund fra årsskiftet. Kontrakten er juridisk bindende og er overlevert det tyske fotballforbundet. Om nødvendig vil vi forfølge saken i forbundet, sier Dortmunds pressesjef Josef Schneck til Dagbladet.

Etter det Dagbladet får opplyst, har 1860 tilbudt Borussia en million mark (over fire millioner kroner) i kompensasjon dersom dortmunderne gir slipp på Sørensen.

Dortmund vil ikke snakke med motparten. Klubbledelsen mener at det ikke er noe å snakke om. Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc avlyste i går et planlagt fredsmøte med sin kollega Dirk Dufner før ligakampen.

- Trenger Derek

- Penger interesserer oss ikke i denne saken. Vi vil ha Sørensen. Vi trenger ham. Han er en ypperlig spiller, noe vi fikk erfare da Rosenborg feide oss av banen i Champion League-kampen i fjor, fortsetter pressesjef Schneck.

Nå satser Dortmund på medhold i retten. Arbeidsretten i Dortmund har allerede hatt ett møte for å behandle den delikate striden om nordmannen.

Dommeren foreslo et kompromiss, som innebar at Sørensen skulle spille for Dortmund ut sesongen 2002 og deretter gå til München-klubben. Begge parter forkastet kompromisset. Nytt rettsmøte er fastsatt til 14. desember.