- Jan Erik Aalbu er en god kandidat

OL- og verdensmester Espen Bredesen har opplevd sin dårligste sesong siden han slo til for fullt etter Albertville-OL 1992. Forholdet til landslagssjef Trond Jøran Pedersen er ikke som det en gang var: Nå kan jeg tenke meg en ny trener for å få nye impulser. Jeg kjenner Jan Erik Aalbu, og mener han er en god kandidat til å overta, sier Espen Bredesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvorfor vil du ha Trond Jøran Pedersen fjernet?

- Jeg har aldri sagt det. Derimot holder jeg fast ved uttalelsen om at jeg synes det må bli forandringer.

- Trond Jøran Pedersen sier at ingen av landslagshopperne går i seg sjøl. Kommentar?

- Det er ikke ubetinget riktig.

- Landslagssjefen sier også at ærlighet ikke alltid har vært det mest framtredende mellom dere.

- Ja vel. Jeg forstår ikke helt det. Vi både har og har hatt et åpent forhold. Men det kommer stadig vekk ting på trykk om meg som han har sagt. Jeg synes Trond Jøran må snakke til meg, og ikke så mye om meg til pressen.

- Du er tillitsmann for hopperne, betyr det at du snakker på vegne av hele landslaget?

- Jeg uttaler meg bare på egne vegne. Og nå vil jeg ikke kommentere mer. Da blir det bare verre, sier Espen Bredesen.

To tunger

Trond Jøran Pedersen er overrasket over at flere av landslagsløperne (Bredesen, Lasse Ottesen og Roar Ljøkelsøy) vil ha ny trener.

- Løperne har sagt helt andre ting til meg, sier Trond Jøran Pedersen.

- Er du interessert i å fortsette, slik situasjonen er blitt?

- Det er helt uaktuelt for meg å fortsette med løpere som ikke er motiverte. Mange av dem leter bare hos andre, i stedet for å gå i seg sjøl. Jeg vil ikke jobbe med løpere som ikke er interesserte i å stå på og gjøre en jobb.

- Din kommentar til Jan Erik Aalbu som eventuell etterfølger?

- Jeg har jobbet med ham i ett år. Da var han ansvarlig for ICC-laget (E-cuplaget). Det han har lært, har han lært av oss. Aalbu har lenge surret rundt gutta. Jo flere som gjør det, desto verre blir det.

- Din kommentar til at hoppbråket starter lenge før sesongen er avsluttet?

- Hoppkomiteen har opptrådt uprofesjonelt. Den burde lagt lokk på dette i stedet for å bidra til mer bråk. Vi står midt i avslutningen av en v-cupsesong og er sjanseløse til å få gode resultater slik situasjonen er.

- Det er Hoppkomiteens ansvar å sørge for ro. Derfor synes jeg det som nå skjer er litt merkelig, sier Trond Jøran Pedersen.

Forrige torsdag hadde landslagsløperne møte med Hoppkomiteen. I dag er det nytt HK-møte.

- Men det blir ingen treneravgjørelse i dag. Det kommer neppe til å skje før ved påsketider, sier HK-leder Odd Hammernes.

- Ingen munnkurv

- Hvordan reagerer du på lekkasjene fra møtet med løperne forrige torsdag?

- Jeg kan ikke sette munnkurv på gutta, eller forby dem å uttale seg. Selv sier jeg imidlertid «ingen kommentar».

- Er Trond Jøran Pedersen aktuell som landslagssjef også neste sesong?

- Hvis han er interessert, er han en av flere kandidater. Hoppkomiteen ønsker å stå fritt. Vi har flere navn på lista. To av dem er Trond Jøran Pedersen og Jan Erik Aalbu, sier HK-leder Odd Hammernes.

Strøket

Etter det Dagbladet erfarer, er tyskerne Henry Glass og Joachim Winterlich strøket av lista over aktuelle landslagstrenere. En tredje tysker, Andreas Bauer, er fortsatt aktuell.

- Jeg har norsk kone og Norge i mitt hjerte. Får jeg et tilbud, er jeg interessert, sier Andreas Bauer til Dagbladet.

  • Andre aktuelle utlendinger i jobben som landslagstrener er finnene Mika Kojonkoski, Hannu Lepistö og sloveneren Vasja Bajc (som nå jobber i Japan).
<B>IKKE ENIG:</B> Landslagssjef Trond Jøran Pedersen mener han har men å tilføre hoppgutta, men Espen Bredesen ønsker utskiftning. Oppsal-gutten vil ha en trener som diskuterer med hopperne før han snakker med media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer