Jan Gunnar tok kaka

En iskald cola og fem kilo nybakt eplekake fra mamma Berit hjemme i tjukkeste Telemark. Bedre feiring kunne ikke Jan Gunnar Solli drømt om i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL/SAS-HOTELLET (Dagbladet): Han var kanskje den største helten av alle i går, Jan Gunnar Solli. Han la to målgivende pasninger, løp som en virvelvind i 90 minutter - og kunne ganske sikkert løpt i 90 til. Han hadde steget, blikket og pasningene som ga assosiasjoner til da Tom Lund eide Ullevaal for over 20 år siden. Solli ble kåret til banens beste av 25 000 jublende tilskuere som tok bølgen og sang «Alt for Norge».

Etterpå var det inn i garderoben til ellevill feiring og allsang med DDE og Åge Aleksandersen på stereoen. Så møtte han pappa Magne som hadde kjørt fra hjembygda Treungen i Nissedal kommune sammen med Jan Gunnars to søstre og en plastpose revneferdig av mamma Berits personlige høstgave til sønnen. Hun satt nemlig hjemme.

-  Hun tør ikke se kampene direkte. Tar dem på TV, sier pappa Magne.

-  Kaka er spesialbestilt fra meg. Mamma spurte meg om det var noe jeg ville ha, og sa at hun hadde mye epler liggende. Da ble det så klart eplekake, sier 23-åringen.

Som en Sputnik

Jan Gunnar Solli har et nært og tett forhold til foreldrene sine. Det var de som kjørte ham milevis på trening hver vei helt til han som 16-åring flyttet på hybel i Skien for å bli fotballspiller. De har backet ham opp i tida i Odd, på treningsopphold i AC Milan og Anderlecht. Og som nyetablert i Trondheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer