Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jan Jensen flørter med de små

Jan Jensen spiller på hjemmebane i kampen om å bli ny president i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF). Skipresidenten flørter såvel med de små særforbundene som idrettskretsene, og satser på at han skal slå knockout på Kjell Kran med kunnskapen og den ballasten han har fra idrettsorganisasjonen på de fleste plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser det slik at idretten bør rekruttere sine egne ledere, og jeg mener det er viktig å fullføre arbeidet med å gjøre idrettsbevegelsen til én sammensveiset organisasjon. Det må i den forbindelse være viktig å ha både nærhet og innsikt til de foreslåtte organisasjonsmessige forandringene som skal behandles på tinget, sa skipresident Jan Jensen lørdag.

På en pressekonferanse i dag offentliggjorde han sitt kandidatur til presidentjobben i NIF, selv om det har ligget i kortene en stund at han kom til å stille. Jensen har mindretallet i valgkomiteen personifisert ved Knut Korsæth bak seg, men også en rekke idrettskretser og små særforbund har signalisert at de vil støtte Jensen.

Folkebevegelse

- Vi skal velge en president for en folkebevegelse og ikke et konsern, sa lederen i Sør-Trøndelag Idrettskrets, Kjell Dahle, på pressekonferansen. Han er en av Jan Jensens sterkeste støttespillere.

- Det er viktig at den som blir valgt kjenner idretten innenfra, og det gjør Jan Jensen. Når det gjelder Kjell Kran har ikke han sagt noen ting om hva han vil med organisasjonen. Han vil på en måte bygge veien mens han går, og en slik vei blir det som regel dårlig standard på, sa presidenten i bokseforbundet, Ørnulf Hansen.

Både folkene bak skipresidenten og Kjell Kran mener de har støtte fra flertallet i idretts-Norge, men ingen har til nå lagt fram tall og beviser for den støtten de påberoper seg. Derfor er valget temmelig åpent tre uker for idrettstinget i Ålesund.

Programerklæring

Jan Jensen stiller til valgkampen med noe som kan likne en programerklæring, selv om den ikke er like klar på alle punkter. Når det gjelder Kjell Kran har han ennå ikke sagt hva han vil med organisasjonen. Det oppfattes som temmelig uklart blant mange av delegatene på tinget, og kan tale mot Kran.

Han har vist seg som en dyktig konsernleder, men det er ikke det samme som at han kommer til å bli den lederen idretts-Norge roper på.

- Jeg mener norsk idrett må baseres på en bærekraftig grunnstamme, der frivillighet og dugnadsånd er viktige fundamenter. Det er også viktig at vi får til et fornuftig samarbeid med næringslivet, sa Jan Jensen. Han la til at det blir viktig i årene som kommer at norsk idrett har stor og bred oppslutning.

Omfordeling

Jan Jensen flørter kraftig med de små og mellomstore særforbundene når han tar til orde for en omfordeling av de enorme tv-inntektene, som bare kommer noen få til gode.

- Mangfoldet i eteren har gitt oss et veldig smalt tilbud, og det er noen få store særforbund som stikker av de med fleste inntektene. Det er en situasjon vi ikke kan leve med i norsk idrett. For mange små og mellomstore særforbund er ikke det liv laga. Problemstillingen må på banen så raskt som mulig, sa Jensen. Han er ikke er fremmed for at inntektene må omfordeles på en eller annen måte, slik at flere får glede av dem.

Skipresidenten ville likevel ikke gå med på at de tankene han har gjort seg om problemet har noe med en «Robin Hood-filosofi» å gjøre.

Valgkampen er i startfasen, men Jan Jensen har signalisert at han går inn for å slå Kjell Kran på sak, samt den innsikten han har om idretts-Norge. Politisk sett har han en liten ledelse på Kran, som ikke har kommet med en eneste programerklæring til nå, men som nok vil bli tvunget til å ta stilling til både det ene og det andre før tinget i Ålesund om tre uker.

(NTB)