Jan Jensen trekker seg?

Skipresident Jensen kaller inn til ekstraordinært Skiting, og vurderer å gå av etter et høydramatisk styremøte i skiforbundet i går.

Visepresident Oddny Estenstad og styremedlem Ottar Eide vurderer også å trekke seg etter at NSFs fungerende generalsekretær Bjørn Ottar Evju sa i går opp jobben - som den fjerde i NSFs toppledelse på kort tid.

Tydelig sliten avsluttet Jan Jensen det fire timer lange ekstraordinære styremøtet med å velte og knuse en vase med tulipaner. Jensen har neppe følt sin egen posisjon så truet som akkurat nå.

- Jeg kan ikke avvise det. Ingenting kan utelukkes i den situasjonen vi er i nå, svarer Jensen på direkte spørsmål om han vurderer å gå av etter den beinharde kritikken de siste dagene.

Han er beskyldt for detaljstyring overfor administrasjonen. Dette har ødelagt samarbeidsklimaet i forbundslokalene på Ullevaal Stadion.

Mannefall

Etter styremøtet sist torsdag sa generalsekretær Bjørn Ivar Carlsen opp jobben på dagen. Han ryddet kontoret og forsvant på rekordtid. Fredag leverte også økonomisjef Siri Anne Holst og markedssjef Eivind Arne Sørlie sine oppsigelser. Samme dag sendte NSF ut en pressemelding, og konstituerte assisterende generalsekretær Bjørn Omar Evju i Carlsens stilling. I går sa Evju også opp jobben.

På bakgrunn av dette ble arbeidsmøtet i går til noe langt mer. Etter tøffe diskusjoner ble dette konklusjonen:

- Vi kaller inn til ekstraordinært Skiting onsdag 26. april. Det som skjer nå er så omfattende og problematisk at vi må spørre våre oppdragsgivere og eiere - skikretsene - til råds, sier Jan Jensen.

I forkant av dette møtet blir de 19 skikretslederne innkalt til infomøte lørdag 1. april. Både Evju, Holst og Sørlie står i stillingene sine ut oppsigelsestida. Men det er helt åpent om manglende motivasjon vil prege driften og planleggingen før neste års VM-sesong.

På vei ut

Jan Jensen vil sjøl jobbe for fullt i Skiforbundet fram til det ekstraordinære tinget. Det samme vil visepresident Oddny Estenstad og styremedlem Ottar Eide gjøre. Men disse to finner situasjonen så uholdbar at de vurderer å trekke seg fra styret.

- Jeg kan bekrefte at vi to vurderer å trekke oss, men avventer det til etter tinget, sier Estenstad.

- Det gjelder deg og Eide?

- Ja.

Bakgrunnen er flukten fra toppledelsen.

- Det er ille at fire av våre toppledere sier opp, sier Estenstad.

Sjøl vil ikke Jensen ta sjølkritikk på detaljstyring:

- Man skal være ydmyk. Det har gått opp og ned. Ting kunne vært gjort annerledes. Men detaljstyring - jeg klarer ikke å se dette.

- Er dette din vanskeligste sak som skipresident?

- Det er en veldig vanskelig sak. Ikke hyggelig og ikke enkel.

TØFF KRITIKK -Ingenting kan utelukkes nå, sier Jan Jensen til avskjedsspekulasjonene.