Jan Kvalheim vurderer comeback

Sandvolleyball-spilleren Jan Kvalheim (37) la opp etter OL, men går likevel med planer om å spille VM neste år. Fortsatt sammen med Bjørn Maaseide (32).

- Det er litt surt å avslutte med en dårlig OL-turnering. Hvis vi satser mot VM i Klagenfurt neste år har vi en sjanse til å avslutte vårt ti år, lange samarbeid på en bedre måte, sier Jan Kvalheim til Dagbladet. # Skien-mannen er ikke helt ukjent med comeback: Som innendørsspiller kom han tilbake tre-fire ganger etter først å ha bestemt seg for å slutte.

Og etter det igjen spilte han ti år utendørs med Bjørn Maaseide.

Trener bra

- Det vil ikke være snakk om noe fullt comeback. Bare dette VM. Og eventuelt verdensserieturneringen i Stavanger neste år. Det er en spesiell turnering for både Bjørn og meg, sier Jan Kvalheim - som etter OL har holdt seg i form med tre-fire treningsøkter i uka.

Og planlegger å øke dosene på vårparten.

Bjørn Maaseide (32) utelukker ikke et VM-comeback med sin tidligere makker, men poengterer at det vil stille store krav til trening fra Kvalheim.

Ikke som klovn

- Jeg spiller ikke i Klagenfurt som klovn. Hvis vi skal spille sammen der, må det være for å nå lengst mulig, sier Bjørn Maaseide til Dagbladet.

Han forstår godt at Kvalheim har lyst på en siste turnering før han slipper all lufta ut av volleyballen.

- Det er veldig synd det som skjedde i 2000. Vi håpet å avslutte på en flott måte, og vi ble begge veldig skuffet over at det gikk så dårlig i OL.

PS! Kvalheim/Maaseide er verdensmestere fra 1995 og har sju enkeltseirer i verdensserien i de ti årene de spilte sammen.