Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valg av ny sykkelpresident, Forbundsting:

Jan-Oddvar Sørnes ny sykkelpresident

Får den tøffe oppgaven med å rydde opp etter VM-underskuddet.

NY SYKKELPRESIDENT: Jan-Oddvar Sørnes. FOTO: Norges Cykleforbund
NY SYKKELPRESIDENT: Jan-Oddvar Sørnes. FOTO: Norges Cykleforbund Vis mer

(procycling.no): Jan-Oddvar Sørnes var innstilt som ny sykkelpresident av valgkomiteen, og i duell med Stavanger SK sin presidentkandidat, Terje Flaten, vant han kampen om presidentvervet.

Under presidentvalget på Forbundstinget i Tønsberg i ettermiddag, tok Sørnes en forholdsvis klar seier, da han mottok 89 av 125 stemmer.

Han tar over for Harald Tiedemann Hansen, som har vært sykkelpresident i ti år.

Marit Sælemyr fra Bergen CK ble valgt som første visepresident, mens Dag Schartum-Hansen fra Ottestad IL er ny andre visepresident.

Appellerte til grasrota

Etter at Stig Fjærli trakk seg som presidentkandidat, etter å ha rast mot Forbundstinget fra talerstolen, var det Sørnes og Flaten som stod igjen som kandidater.

De to holdt en appell lørdag og fikk begge to gi en siste oppfordring til forsamlingen, like før valget.

I tillegg var også flere klubbrepresentanter oppe, for å løfte frem sin foretrukne president, deriblant tidligere Coop-Østerhus-sjef og nåværende formann i Stavanger SK, Morten Hegreberg, som talte Flatens sak.

LES OGSÅ: Stig Fjærli trakk seg som presidentkandidat

De to kandidatene fikk også flere spørsmål, deriblant angående veien videre, omdømme og åpenhet, som mange har problematisert i etterkant av VM-underskuddet fra Bergen.

Begge kandidatene var samstemte i spørsmålene og etterlysningene av åpenhet, og appellerte til grasrota.

- [Det er] entusiasme helt fra grasrota. Alle vil være med på dugnaden. Jeg skal være tilgjengelig for dere på grasrota. Snakke mindre og lytte mer [til grasrota], sa Flaten fra talerstolen.

Sørnes, som er leder i Bodø CK, snakket også varmt om hvordan han følte han hadde blitt løftet frem til kandidaturet av grasrota, og at åpenhet og dialog var en selvfølge i veien videre for Norges Cykleforbund.

- Dialog blir kjempeviktig, spesielt i forkant av ting og kanskje ikke like mye i etterkant.

LES OGSÅ: "Bredde og elite må gå hånd i hånd" - bli bedre kjent med Jan-Oddvar Sørnes!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling