Jan Ove Nystuen gir seg

KVITFJELL (NTB): Alpinsjef Jan Ove Nystuen har sagt opp sin stilling og gir seg etter neste helgs verdenscupavslutning i Crans Montana. - Hensynet til familien er det viktigste, men jeg føler også at dette er et riktig tidspunkt å la en annen få sjansen, sa Nystuen.

32-åringen har vært ansatt i Norges Skiforbund (NSF) i ni år. Siden april 1996 har han vært alpinsjef, med ansvar for elitekjørerne. Inntil april i fjor hadde han også markedsansvar, men det siste året har han kun fungert som manager for løperne.

- Det er en stor strek i regningen at Jan Ove har sagt opp. Vi er oppriktig lei oss. Han har gjort en kjempejobb, sa leder Kurt Gaustad i alpinkomiteen i NSF til NTB. Han la til at forbundet har fått brev fra løperne der de gir sin fulle tillit til Nystuen.

- Trist, men jeg skjønner at han slutter. Han har fått familie og sliter med all reisingen. Vi får finne en ny, ung trener som kan reise hele året, kommenterte Lasse Kjus lystig.

- Det var overraskende for meg. Synd, for han har gjort en glimrende jobb som organisator. Han har ordnet mye for meg, sa Kjetil André Aamodt til NTB.

- Sønnen min på ett år er viktigere nå enn alt annet. Jeg er kommet til et punkt der det er naturlig å gi seg. Det var ikke veldig fristende å bli med fram til OL i år 2002. Det er lenge til, derfor tror jeg dette skiftet er positivt, mente Nystuen.

SLUTTER:</B> Alpinsjef Jan Ove Nystuen offentliggjorde i dag at han trekker seg etter sesongen. Han mener tidspunktet er perfekt. Nå kan en annen starte forberedelsene til neste års VM og OL i 2002.