Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jan Ove stortrives i bakgården

Jan Ove Pedersen (36) stortrives med østerriksk bakgårdsfotball, men han anbefaler ikke alle å ta samme veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Som ung og lovende norsk spiller mener jeg det er bedre å bli hjemme enn å dra ut til klubber på nedre halvdel i Østerrike og Belgia. Da er nivået i Norge bedre. Men for de som begynner å dra litt på åra kan jeg absolutt anbefale det, sier Jan Ove Pedersen, den tidligere Brann-profilen som valgte å ta steget ut i en alder av 30 år.

Helt hva han ønsket å oppnå som proff på tampen av karrieren, hadde han ikke klart for seg da han dro.

Trives i skyggen

-  Jeg vet ikke helt selv hva jeg hadde håpet å oppnå, men det er i hvert fall en avgjørelse jeg ikke har angret på. Hele familien trives kjempegodt her, forteller den tidligere Brann- og Lillestrøm-spilleren. Det var nye utfordringer og trangen til å oppleve noe annet en norsk fotball som lokket Pedersen ut av gamlelandet.

-  Det var for å få oppleve en annen side av fotballen og for å få lære et nytt språk. Det er klart, jeg hadde nok vært mer i fokus om jeg hadde valgt England eller Tyskland, men det var ingen motivasjon for meg, sier Pedersen.

Tjener godt

Han dro fra Brann til Bregenz etter 1999-sesongen, og Dagbladet skrev den gang at Pedersen kunne heve en årslønn på omkring to millioner kroner.

-  Noe tall vil jeg ikke kommentere, men lønningene her nede er jo høyere enn hjemme. Det er ikke til å legge skjul på, sier midtbanespilleren.

-  Det kommer jo godt med å legge seg opp litt penger på tampen av karrieren, legger han til.

Egentlig skulle han legge skoene på hyllen etter fjorårssesongen, men da Bregenz plutselig sto igjen med en svært tynn stall, var ikke Pedersen vanskelig å be om å ta en sesong til.

-  Derfor tør jeg ikke si noe om neste sesong enda, vi får se an litt hva som skjer nå. Rykker vi ned, kan jo nivået passe meg bra.

Blir i Østerrike?

Om skoene likevel havner på hyllen ved sesongslutt, er det slett ikke sikkert at Pedersen og familien velger å flytte hjem.

-  Rett og slett fordi vi trives så godt. Å spille mer fotball i Norge er i hvert fall utelukket. Men vi har en tomt på Jessheim, så vi diskuterer jo om vi skal flytte hjem på et eller annet tidspunkt, sier Jan Ove Pedersen.

SEKS ÅRS TRIVSEL: TidligereLillestrøm- og Brann-spiller Jan Ove Pedersen har vært proff i østerrikske Bregenz siden 1999, og kommer trolig til å bli i landet en stund til. - Rett og slett fordi vi trives så godt, sier Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!