Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jan Schmid beste norske på tredjeplass

Går først ut i langrennet.

BESTE NORSKE: Jan Schmid tapte spurten, men med tredjeplassen ble han best av de norske under søndagens kombinertkonkurranse i Schonach. Foto: EPA/PATRICK SEEGER
BESTE NORSKE: Jan Schmid tapte spurten, men med tredjeplassen ble han best av de norske under søndagens kombinertkonkurranse i Schonach. Foto: EPA/PATRICK SEEGER Vis mer

Jan Schmid tapte spurten, men med tredjeplassen ble han best av de norske under søndagens kombinertkonkurranse i Schonach.

Håvard Klemetsen ledet rennet etter hoppdelen, men i sporet var det 12.-plasserte Jan Schmid som kjempet om de øverste plassene. Han var lenge med i kampen om seieren, men på oppløpet ble han distansert av Lukas Klapfer fra Østerrike og japaneren Akito Watabe.

De to gjorde opp om seieren, men Klapfer hadde et lite ekstra gir som sendte ham først over målstreken.

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 19.- til 5.-plass, og han var kun 6,7 sekunder bak vinneren i mål. Klemetsen ble nummer sju og sørget for tre nordmenn blant de ti beste.

Verdenscuptoer Mikko Kokslien gikk som vanlig fort i sporet, men med en litt for svak prestasjon i hopprennet (nummer 34) ble det kun 15.-plass. Magnus Moan endte på 17.-, Magnus Krog på 23.- og Thomas Kjelbotn på 40.-plass.

Verdenscupleder Fabian Riessle fra Tyskland hoppet svakt og sto over langrennet, men beholdt sammenlagtledelsen siden Kokslien var den eneste som kunne ta ham igjen med seier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media