NORGES TREDJE FOR SESONGEN: Jan Schmid gleder seg over v-cupseieren i Ramsau.Foto: SCANPIX/REUTERS/Lisi Niesner
NORGES TREDJE FOR SESONGEN: Jan Schmid gleder seg over v-cupseieren i Ramsau.Foto: SCANPIX/REUTERS/Lisi NiesnerVis mer

Jan Schmid vant for første gang

Norges tredje verdenscupseier denne sesongen.

Jan Schmid vant verdenscuprennet i kombinert i Østerrike lørdag. Det var hans første seier i karrieren, men Norges tredje verdenscupseier denne sesongen.

Schmid gikk ut seks sekunder bak ledende Jason Lamy Chappuis, men i mål skilte det 2,4 sekunder. Tyske Tino Edelmann, som var toer etter hopprennet, endte på tredjeplass, 3,0 sekunder bak. Håvard Klemetsen måtte ta den sure fjerdeplassen.

- Litt overraskende ettersom jeg har ventet lenge på dette. Jeg har vel gått nærmere 200 verdenscuprenn, sa en glad Schmid til NTB.

Jan Schmid er kanskje den av de norske kombinertløperne som har vært jevnest, men han har tidligere også enten vært god hoppbakken eller best i langrennet. Denne gangen hadde han dagen da alt klaffet.

Fanatiske ski
- Jeg hadde dagen og ikke minst fantastiske ski. Jeg viste jeg måtte slå til i den siste bakken for ellers hadde jeg vært sjanseløs i en ren spurt. Noe overraskende fikk jeg en luke før jeg hadde tenkt å slå til. Da jeg kom inn på stadion så jeg på storskjermen at de andre var langt bak, sa Schmid, som gjorde nordmann av seg i 2006.

Schmid har deltatt for Sveits og har sveitsiske foreldre, men har vært bosatt i Trondheim det meste av sitt 28 år lange liv.

Landslagssjef i kombinert Kristian Hammer er en glad mann om dagen. Plutselig har Norge flere enn bare Magnus Moan å spille på.

Magnus Krog vant et av rennene i Kuusamo, mens Klemetsen gikk til topps i Lillehammer forrige helg. Dermed har Norge fått en veldig god start på årets sesong. Fortsatt venter man på at det skal løsne for Magnus Moan og Mikko Kokslien.

Krog brøt en barriere
- Jeg tror vi brøt en barriere da Magnus Krog viste veien i Kuusamo. Han skapte den nødvendige tryggheten i laget og utøverne gleder seg over hverandre prestasjoner. Vi har fått mange kort å spille på. Denne gangen var det Jan sin tur og han leverte et fornuftig og taktisk god løp, sa Hammer til NTB.

Søndag er det samme konkurranse i Ramsau og da kan det plutselig lykkes for Moan eller Kokslien.

- Moan er ikke så veldig langt unna, mens Kokslien har vist at han kan hevde seg, sa Hammer.

Schmid, som representerer Sjetne, hoppet 93 meter og noterte 120,6 poeng i hoppdelen i langrennet hadde han 19. beste tid.

Høydalsmos Magnus Krog gikk inn til 10.-plass etter å ha startet på 16.-plass. Byåsenløperen Magnus Moan endte på 16.-plassen, mens Sør Åls Mikko Kokslien ble nummer 24.

Jørgen Gråbak (Byåsen) gikk inn 28.-plassen.

(NTB)