Jan Staubo kritiserer kulturministeren

- Jeg ble bedt om å fortsette i Den internasjonale olympiske komité (IOK), de klappet meg rett og slett inn igjen. Jeg så det som en dyd av nødvendighet å fortsette, sier Jan Staubo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Staubo kan fortsette sitt arbeid i IOK fram til 2001, da han må gå av for aldersgrensen. Under dagens IOK-møte i OL-byen ble Staubo innstendig bedt om å fortsette, og grunnen skal være brevet kulturminister Anne Enger Lahnstein fakset direkte til IOK-president Juan Antonio Samaranch i forrige uke.

I brevet støtter den norske regjeringen Arne Myhrvolds kandidatur som nytt medlem i IOK.

- Det var nokså dumt gjort, valgprosessen hos oss kom ganske skjevt ut. Hvis jeg hadde trukket meg nå, måtte IOK ha tatt affære overfor den norske regjeringen, sier Staubo.

- På hvilken måte?

- Det kan jeg ikke kommentere.

- Er IOK-ledelsen opprørt over brevet?

- Ikke opprørt, men vi likte det ikke. Vi velger våre egne folk, så enkelt er det. Hva den norske regjeringen måtte mene er uinteressant i denne sammenheng, sier 77 år gamle Staubo til NTB på telefon fra Nagano.

Ingen nye norske?

Ettersom Staubo blir sittende i IOK på ubestemt tid, må både idrettspresident Arne Myhrvold og tidligere OL-direktør Petter Rønningen smøre seg med tålmodighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer