Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jan Staubo tar ett år til

Etter at «alle» har involvert seg i spørsmålet om hvem som skal ta over som IOC-representant, var det vel bare et tidsspørsmål før Jan Staubo valgte å ta et år til. Nå gjorde han det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv sier han at det var da den norske regjering plutselig hadde en mening om saken at han ombestemte seg.

 På vegne av regjeringa sendte nemlig Anne Enger Lahnstein et brev til IOC, der hun foreslo idrettspresident Arne Myhrvold som nytt medlem. Ryktene går nå i de kretser som vet å vite om denne saken, at IOC begynner å se seg lei på det norske «maset».

 Offisielt sier Staubo at IOC ikke ville risikere å komme i en situasjon der de går i mot et ønske fra den norske regjering.

Svært skuffet

Myhrvold selv har i det siste blitt mer og mer pessimistisk på egne vegne, og tidligere i dag kunne NTB melde at han så det som svært lite sannsynlig at han ville bli nytt IOC-medlem.

 - Av en eller annen grunn tror jeg mine sjanser er små, selv om også Jan Staubo har gått inn for meg. Mye tyder på at Samaranch ikke ønsker å ha for mange europeere i IOC, sier Myhrvold.

 Arne Myhrvold legger ikke skjul på at han blir veldig skuffet dersom han ikke blir valgt.

 - Jeg er realistisk og ser at sjansene mine nok ikke er de beste, men jeg er virkelig innstilt på å gjøre en jobb i komiteen. Derfor blir skuffelsen stor hvis jeg ikke lykkes, sier Myhrvold til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!