Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jan Ullrich dømt for bloddoping

CAS-dom sletter resultatene fra 2005 til han la opp.

MISTER TREDJEPLASS: Jan Ullrich holder lanke med Lance Armstrong ved starten av siste etappe i Tour de France 2005. Ullrich ble i dag fratatt tredjeplassen i sammendraget bak Armstrong og Ivan Basso. Foto: Gero Breloer, EPA/Scanpix
MISTER TREDJEPLASS: Jan Ullrich holder lanke med Lance Armstrong ved starten av siste etappe i Tour de France 2005. Ullrich ble i dag fratatt tredjeplassen i sammendraget bak Armstrong og Ivan Basso. Foto: Gero Breloer, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Den tidligere toppsyklisten Jan Ullrich er i dag dømt til to års utestengelse av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Tyskeren la opp i 2007. Resultatene hans fra 1. mai 2005 til han la opp, blir strøket. Han er også utestengt fra all idrett i to år med tilbakevirkende kraft fra 22. august i fjor.

CAS skriver i dommen (.pdf-fil) at er overbevist om at Ullrich bedrev bloddoping i tilknytning til Operasjon Puerto-skandalen.

Ullrich vant blant annet Tour de France i 1997 og Spania rundt i 1999. Dagens dom betyr blant annet at han fratas tredjeplassen i Tour de France i 2005.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!