Jan Ullrich dømt for overfall på prostituert

Tidligere proffsyklist Jan Ullrich må betale omtrent 72.000 kroner i bot for å ha overfalt en prostituert. Tyskeren vant Tour de France i 1997.

DØMT: Jan Ulrich, her sammen med sin tidligere rival Lance Armstrong, er dømt for å ha overfalt en prostituert. Foto: NTB scanpix
DØMT: Jan Ulrich, her sammen med sin tidligere rival Lance Armstrong, er dømt for å ha overfalt en prostituert. Foto: NTB scanpixVis mer

Det har en domstol i Frankfurt besluttet, melder nyhetsbyrået DPA.

Overfallet fant sted på et luksushotell i Frankfurt for ett år siden, og Ullrich ble raskt pågrepet av politiet.

Tyskeren må ut med 180 dagbøter på 40 euro, som tilsvarer en samlet sum på omtrent 72.000 norske kroner. 45-åringen skal ifølge aktoratet ha akseptert boten og sagt unnskyld til den 31-årige, kvinnelige eskorten.

Kvelertak

Ifølge aktor tok den tidligere proffsyklisten kvelertak på kvinnen, som ble presset opp mot en vegg.

Kvinnen forklarte at Ullrich fornærmet henne og ville ha tilbakebetalt omtrent 6000 kroner som han hadde forhåndsbetalt for kvinnens ytelser.

Ullrich var påvirket av både alkohol og narkotiske stoffer på hendelsestidspunktet. Like etter pågripelsen ble tyskeren lagt inn på en psykiatrisk klinikk.

Trøblete historikk

Det er ikke første gang Ullrich har havnet i trøbbel. Én uke før pågripelsen ble han anholdt av spansk politi på Mallorca etter at han skal ha prøvd å komme seg inn i huset til naboen sin, den tyske skuespilleren Til Schweiger, og truet ham.

I 2017 ble han dømt til betinget fengsel for å ha forårsaket en trafikkulykke i påvirket tilstand. Han fikk en dom på 21 måneders betinget fengsel.

Vant Tour de France

I 1997 ble Ullrich den til nå eneste tyskeren som har vunnet Tour de France sammenlagt. Han var da 23 år gammel.

Tre år senere vant han landeveisrittet i OL i Sydney. I tillegg gikk han til topps i temporittet i VM i landeveissykling to ganger i løpet av karrieren.

Senere havnet han i dopinggarnet og ble utestengt. I 2013 medga han å ha dopet seg som aktiv.