Janne Ahonen satser mot ski-VM:

Janne Ahonen forsvant i et halvt år. I dag ble han finsk storbakkemester i Lahti

Konkurrerte mot sin egen sønn. 

SULTEN PÅ MER: Janne Ahonen jubler etter en seier i Willingen i 2004. Nå satser han stort på VM i Lahti til vinteren. Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix
SULTEN PÅ MER: Janne Ahonen jubler etter en seier i Willingen i 2004. Nå satser han stort på VM i Lahti til vinteren.
Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den finske hopplegende Janne Ahonen siktet mot et comeback i hoppbakken forrige sesong, men etter to spredte opptredener og et halvt år der han sporløst var borte, gjorde selv de mest ihuga finnene usikre på hva han holdt på med.

I iveren etter å gjøre comeback til VM på hjemmebane i 2017 ble 39 år gamle Ahonen rett og slett overtrent, fortalte han den finske avisa Ilta-Sanomat for en drøy uke siden.

Men Ahonen har langt fra gitt opp drømmen om suksess i Lahti når finnene skal arrangere VM for første gang siden den skandaløse dopingopprullingen under mesterskapet i 2001.

Mye igjen av karrieren

For å oppnå drømmen har Ahonen tatt det helt med ro i sommer og dyrket andre hobbyer som motorsport.

- Jeg tror fortsatt det er mye igjen av hoppkarrieren. I juni begynte jeg å trene rolig igjen. Først for to uker siden trente jeg for fullt i bakken. Det er helt bevisst, for å være på den sikre siden. Alt handler om å prestere i Lathi, fortalte Ahonen Ilta-Sanomat.

Finsk hoppsport har ligget med brukket rygg siden Ahonen la opp i 2008. Den en gang så stolte hoppnasjonen hadde sin beste utøver på 48. plass sammenlagt i verdenscupen i fjor.

Nå håper hele Finland at Ahonen kan være svaret i vinter.

Finsk mester i dag

Opptakten er i hvert fall lovende. Ifølge det Internasjonale skiforbundet, FIS, sine nettsider, vant nemlig Ahonen det finske mesterskapet på plast i Lahti i dag.

Med hopp på 124 og 117 meter ble han finsk mester foran Jarkko Määtän og Eetu Nousiainen.

- Jeg kommer til å ha fokus på storbakkehopping i vinter, sier Ahonen til finske YLE etter seieren, og tenner dermed håpet om finsk VM-medalje til vinteren.

Med fem VM-gull og 36 verdenscupseire er det berettiget håp om at Ahonen kan redde stumpene til finsk hoppsport.

Og klarer ikke han det, kan finnene nå begynne å speide etter Ahonen junior også. I dagens storbakkerenn ble Jannes 14 år gamle sønn, Mico Ahonen, nummer 31, og misset bare såvidt sjansen til å følge faren i finalerunden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer