Janne Ahonen satser mot ski-VM:

Janne Ahonen forsvant i et halvt år. I dag ble han finsk storbakkemester i Lahti

Konkurrerte mot sin egen sønn. 

SULTEN PÅ MER: Janne Ahonen jubler etter en seier i Willingen i 2004. Nå satser han stort på VM i Lahti til vinteren. Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix
SULTEN PÅ MER: Janne Ahonen jubler etter en seier i Willingen i 2004. Nå satser han stort på VM i Lahti til vinteren.
Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den finske hopplegende Janne Ahonen siktet mot et comeback i hoppbakken forrige sesong, men etter to spredte opptredener og et halvt år der han sporløst var borte, gjorde selv de mest ihuga finnene usikre på hva han holdt på med.

I iveren etter å gjøre comeback til VM på hjemmebane i 2017 ble 39 år gamle Ahonen rett og slett overtrent, fortalte han den finske avisa Ilta-Sanomat for en drøy uke siden.

Men Ahonen har langt fra gitt opp drømmen om suksess i Lahti når finnene skal arrangere VM for første gang siden den skandaløse dopingopprullingen under mesterskapet i 2001.

Mye igjen av karrieren

For å oppnå drømmen har Ahonen tatt det helt med ro i sommer og dyrket andre hobbyer som motorsport.

- Jeg tror fortsatt det er mye igjen av hoppkarrieren. I juni begynte jeg å trene rolig igjen. Først for to uker siden trente jeg for fullt i bakken. Det er helt bevisst, for å være på den sikre siden. Alt handler om å prestere i Lathi, fortalte Ahonen Ilta-Sanomat.

Finsk hoppsport har ligget med brukket rygg siden Ahonen la opp i 2008. Den en gang så stolte hoppnasjonen hadde sin beste utøver på 48. plass sammenlagt i verdenscupen i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer