- Janne... Janne... Hjelp meg da!

Eggen er bedre på å trene lag enn å huske navn. I kveld er det slutt.

HAN SIER IKKE MER: - Et helt riktig valg, sier Nils Arne Eggen om Dagbladets kåring av årets spiller. Treneren fikk æren av å overlevere prisen til Anthony Annan på Lerkendal i forrige uke. Foto: Ole Morten Melgård.
HAN SIER IKKE MER: - Et helt riktig valg, sier Nils Arne Eggen om Dagbladets kåring av årets spiller. Treneren fikk æren av å overlevere prisen til Anthony Annan på Lerkendal i forrige uke. Foto: Ole Morten Melgård.Vis mer

I livestudio kl. 19.00: Aris - Rosenborg

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter 18 seriemesterskap, sju cupgull og sju mesterligadeltakelser tar Fotball-Norge i kveld farvel med Nils Arne Eggen (69). Denne gangen for godt - tror han selv.

Eggen skal en gang ha sagt at de fleste gode beslutninger i Rosenborg tas i bisetninger. Når du prater med ham er det derfor smart å følge med på nettopp dem.

Bisetningene, altså.

Han har tidligere i intervjuet fortalt Dagbladet at han ikke har tilbud om andre jobber etter at Aris-oppgjøret er avblåst i kveld. Men at det som bare skulle være en midlertidig affære, har gitt mersmak, hersker det ingen tvil om.

- Så da skal du bruke jula på å planlegge framtida?

- For å sitere Alf Prøysen: Jeg sitter bare med blanke ark og fargestifter. Jeg har ingen ambisjoner om, og heller ikke noe behov for, å ta flere jobber. Men hvis det dukker opp noe som er interessant, så kan det hende, sier Eggen.

Penger ikke et motiv
Han avviser jobbing i både 1. divisjon - «orker ikke begynne fra bunnen» - og utlandet - «det vil bli så mye arbeid med å få tilpasset jobben slik jeg ønsker å ha den».

Men før vi rekker å legge fram vårt resonnement om at det er vrient å se hvem av de 16 tippeligaklubbene som skal rydde plass til en ny trener som vil fylle 70 i sitt første kontraktsår, fortsetter Eggen selv:

- Økonomisk er det ikke noe problem, det er ikke noe motiv for meg. Men i Norge er det allerede folk på plass, så det må jo eventuelt gjøres noen rokeringer. Det forventer jeg egentlig ikke at skjer. Men dette har jeg uansett et helt avslappet forhold til.

Janne hvem?
- Kunne du aller helst tenkt deg å fortsette i Rosenborg?

HER ER HAN: Jan Jönsson overtar Rosenborg fra årsskiftet. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HER ER HAN: Jan Jönsson overtar Rosenborg fra årsskiftet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Ja, men kortene var jo gitt. Rosenborg har jo ansatt Janne ... Janne ... Hjelp meg da! ber Eggen.

- Ja, det var vel på fireårskontrakt?

- Nei! Etternavnet!

- Jönsson ...?

- Ja, Jönsson, ja. Du vet det, når du blir eldre, så svelger du ned det du hadde tenkt det si. Men han Janne, ja — han er et godt valg for Rosenborg.

I kveld, noen minutter før klokka ni på Kleanthis Vikelidis Stadium i Thessaloniki, er den mestvinnende karrieren i norsk fotball høyst sannsynlig slutt.

• Les resten av det fire sider lange intervjuet i dagens utgave av Dagbladet.