Janowicz skrev historie i Wimbledon

- Jeg har ikke veldig mange ord akkurat nå.

HISTORISK ETTER SEIER: Jerzy Janowicz feirer etter å ha slått ut Lukasz Kubot i kvartfinalen i Wimbledon. polakken ble historisk da han som første polakk nådde en Grand Slam.semifinale i tennis. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
HISTORISK ETTER SEIER: Jerzy Janowicz feirer etter å ha slått ut Lukasz Kubot i kvartfinalen i Wimbledon. polakken ble historisk da han som første polakk nådde en Grand Slam.semifinale i tennis. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

Jerzy Janowicz ble historisk da han som første polakk nådde en Grand Slam-semifinale i tennis onsdag.

Kvartfinalen mot landsmannen Lukasz Kubot ville uansett gjort en av spillerne historisk. Janowicz gjorde kort prosess og vant i tre strake sett med 7-5, 6-4, 6-4.

I semifinalen blir det tøffere motstand for den 24.-seedede 22-åringen. Der venter hjemmehåpet Andy Murray, som virkelig måtte slite mot spanske Fernando Verdasco i sin kvartfinale.

Janowicz slo 30 serveess og 58 vinnerslag før han brøt sammen i tårer etter den historiske seieren.

- Jeg har ikke veldig mange ord akkurat nå. Jeg er bare virkelig glad, og det spiller ingen rolle om jeg er den første eller andre fra Polen. Jeg er i min første semifinale, og det er det som betyr noe, sa han.

Han har fått en noenlunde grei vei mot semifinalen. Fra før er stjernene Roger Federer, Rafael Nadal og Jo-Wilfried Tsonga slått ut fra hans halvdel av trekningen.

130.-rankede Kubot kunne blitt den lavest rankede spilleren i en Wimbledon-semifinale siden 2000, men nådde ikke opp mot sin landsmann.

(NTB)