Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud: - Å drive med alpint under OL er helt umulius. Det trekker skikkelig ned

Gir OL terningkast fem.

FEMMER: Sportslig sett var OL en innertier for Kjetil Jansrud, men han hadde likevel noe å utsette på totalopplevelsen. Han fikk nemlig ikke anledning til å se nok annen idrett som den sportsidioten han er. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEMMER: Sportslig sett var OL en innertier for Kjetil Jansrud, men han hadde likevel noe å utsette på totalopplevelsen. Han fikk nemlig ikke anledning til å se nok annen idrett som den sportsidioten han er. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVITFJELL (Dagbladet): I helga skal fartseliten i alpinsirkuset gjennomføre ikke mindre enn tre konkurranser på Kvitfjell utenfor Lillehammer. Om været spiller på lag da.

En av nordmennene som er på plass oppe i fjellsiden er olympisk mester Kjetil Jansrud. Selv sier han at det aldri var noe problem å lande etter gullmedaljen i Super-G, men han hadde likevel litt å utsette på OL-opplevelsen.

Han fikk nemlig ikke sett nok annen idrett.

- Det å drive med alpint under OL er helt umulius for vi har så fulle dager. Under OL har man som utøver akkreditering til alt av øvelser, så jeg fikk ikke på langt nær med meg alt jeg skulle ønske. Det trekker skikkelig ned, sier Jansrud til Dagbladet.

- Så om du må gi OL et terningkast?

- Hmm, da lander jeg nok på en femmer. Sportslig sett en sekser, men fordi jeg selv er en sportsidiot lander vi nok på fem.

- Ikke ute av huset Med en gull- og en bronsemedalje, ble Jansrud kongen av alpinbakkene i Roza Khutor, men etter hjemkomsten har det vært alt annet enn full fart for OL-helten.

- Den siste uka har jeg gjort veldig lite. Kvitfjell-rennet er veldig viktig, så det er verdt å lade batteriene til. Det er første gangen jeg har vært hjemme på to måneder, og når jeg i tillegg var på vippen til å bli sjuk, var det ikke mye å lure på. Jeg har nesten ikke vært ute av huset, sier Jansrud.

Men at det har vært mer pågang har det ikke vært noen tvil om. Jansrud har måttet takke nei til mange, men setter likevel pris på å være i rampelyset.

- Det har vært mer enn vanlig, men det er bare et tegn på at man har gjort jobben sin riktig. Det motsatte er ikke noe gøy. Man kan enten delta på alt, eller man kan ta bakdøra. Jeg valgte det siste, sier han.

Lokal helt Ettersom treningen tidligere i dag ble avlyst, er den flyttet fram til i morgen tidlig klokka ti. Går alt som planlagt skal rennet avvikles to timer senere.

Jansrud håper og tror at det blir renn. Kvitfjell er nemlig en bakke han har et veldig nært og godt forhold til.

- Jeg har veldig gode minner herfra. Jeg har nærmest vokst opp i bakken, og bør dermed ha rimelig gode forutsetninger for å lykkes. I tillegg er jeg i god skiform, og blir det gode og jevne forhold bør jeg kunne være helt i toppen.

Det kommer nok heller ikke til å mangle på kjente og kjære fra nærmiljøet når 28-åringen setter utfor (forhåpentligvis) tre ganger i løpet av de neste dagene.

- Ja, jeg har lyst til å lykkes foran alle fra lokalmiljøet. Det kommer mange folk jeg har vokst opp med, så ja - jeg har veldig lyst, sier han.

Hele Norges coronakart