Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud: - Fjerdeplassen er sårere enn skulderen

Ingen unnskyldning.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Det gikk ikke helt som planlagt for Kjetil Jansrud i torsdagens utfor i Beaver Creek. Allerede i de første portene gikk nordmannen for tett på, og slo skuldra stygt.

I mål var han 27 hundredeler bak østerrikske Hannes Reichelt, og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Da Dagbladet i natt møtte 29-åringen på hotellet hvor det norske laget bor, var det en sliten og skuffet Jansrud som fortalte hva som gikk galt på toppen av den krevende super-G-løypa.

- Jeg kom altfor tett på en port, og det var veldig overraskende for meg også. Jeg trer på en måte hele kroppen min mellom de to plastikkstengene, og da blir det bråstopp sier han.

Ingen unnskyldning Tross den store smellen helt på toppen, hold nordmannen godt følge med tiden til Reichelt nedover bakken. Det holdt bare ikke helt inn.

- Jeg følte selv at jeg var i fokus. Jeg måtte jo orientere meg litt med en gang det skjedde, men jeg følte egentlig selv at det bare var å jobbe på videre. Jeg følte ikke at det var en unnskyldning til at det ikke gikk an å kjøre fort.

- Hvordan er skulderen nå?

- Den er sår og og vond. Det avhenger litt av hva jeg gjør. Så lenge den henger rett ned sånn som nå så går det greit. Begynner jeg å bevege på den så merkes det ganske godt, men jeg har et godt helseteam bak meg som sier at det ikke er noen alvorlige skader, sier Jansrud.

- Er det skulderen eller fjerdeplassen som er sårest?

- Sånn umiddelbart er det fjerdeplassen som er kjip, men så er det greit å ha litt perspektiv på ting. Med tanke på hvordan løpet utartet seg synes jeg ikke at jeg kan klage altfor mye.

Likevel, det er ikke til å stikke under stol at fartskanonen fra Vinstra er skuffa.

- Selvfølgelig er det skuffende. Jeg føler at jeg har gode muligheter i utfor så at skuldra eventuelt skal være med å plage meg der det er enda surere.

Smerter Mark Strauss, som er legen for det norske alpinlandslaget, fortalte Dagbladet sent i går kveld at Jansrud må belage seg på smerter når han våkner opp i dag.

- Jeg har sagt til ham at han kommer til å ha veldig vondt når han våkner i morgen tidlig. Vi får prøve å komme igang iløpet av dagen med å få løst opp litt.

Likevel, det skal ikke spøke for en start i lørdagens utfor. Forhåpentligvis stiller han til start allerede på dagens utfortrening.

- Planen er at han kjører treninga fredag, men vi må la ham være med og ta den avgjørelsen, avslutter Strauss.

Positive ting Landslagssjef Håvard Tjørhom ser ikke bekmørkt på tingenes tilstand selv om det ikke ble medalje i det som etterhvert har blitt en norsk paradegren i mesterskapssammenheng.

- Vi har veldig mye positivt å ta med oss videre. I dag var det andre som var bedre og da er det greit. Du skal kjøre bra for å vinne. Kjetil var rett utenfor. De ble en del følgefeil etter det som skjedde med den porten, men han viser at han har farten inne, sier han til Dagbladet.

Det at Strauss ser lyst på mulighetene for utforstart, er derimot noe som gleder Tjørhom stort.

- Det er bra. Han er en fornuftig type så når han er optimist er det et veldig godt tegn. Det kan blir moro på lørdag, sier han med et glis.

MÅTTE HA HJELP: Kjetil Jansrud måtte ha hjelp til å få av seg skiene etter målgang. I ettertid viste det seg heldigvis at skaden var mindre alvorlig enn først antatt. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
MÅTTE HA HJELP: Kjetil Jansrud måtte ha hjelp til å få av seg skiene etter målgang. I ettertid viste det seg heldigvis at skaden var mindre alvorlig enn først antatt. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer