Jansrud: - Noe som mangler

Kjetil Jansrud (35) ser tilbake på seieren i Hahnenkamm-utforen i Kitzbühel med glede, men lørdag vil han gå til topps i «det ekte» utforrennet.

PÅ JAKT: Kjetil Jansrud er i Kitzbühel på seiersjakt. Foto: Marco Trovati / AP / NTB
PÅ JAKT: Kjetil Jansrud er i Kitzbühel på seiersjakt. Foto: Marco Trovati / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen nordmann har vunnet utforrennet i Kitzbühel når det er blitt arrangert med full lengde ned den svært krevende løypa som kalles «Die Streif».

Jansrud vant rennet i 2015, men da var traseen kortet ned. Den gang mente Jansrud at det ikke reduserte gleden av å vinne i Kitzbühel, men at det er «to forskjellige renn».

– Seier i Kitzbühel er seier i Kitzbühel. Det har ikke så mye å si om det er renn fredag eller lørdag, eller om det er litt forkortet versjon. Men det er noe som mangler, da, sier Jansrud til NTB på et digitalt pressetreff.

Tirsdagens trening ble avlyst, så alpineliten trener onsdag og torsdag før det hele setter i gang fredag. Det første utforrennet erstatter det utsatte rennet fra Wengen. Deretter skal det legendariske Hahnenkamm-rennet på lørdagen kjøres før det er super-G på søndag.

- Må pirke godt

Atle Skårdal ble første nordmann til å vinne utforrennet i Kitzbühel i 1990. Lasse Kjus vant i 1999 og 2004 før Jansrud vant der i 2015. Da Skårdal vant, var det en sprintutfor med to omganger. Da Kjus vant, var det satt opp et ekstrarenn som følge av en utsettelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer