Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud:- En fest, ja takk

Herjer alpinsirkuset.

NUMMER ÉN:  Kjetil Jansrud. FOTO: NTB SCANPIX
NUMMER ÉN: Kjetil Jansrud. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Få idrettsutøvere har hatt et mer imponerende comeback enn Kjetil Jansrud (29). Han har slitt med prolaps i ryggen og røket korsbåndet.

I vinter tok han OL-gull i Super G, og nå leder han verdenscupen i alpint.

I et eksklusivt intervju med bladet Mann forteller Jansrud at han ikke bare er et dydsmønster. Supermannen kan rett og slett være som folk flest.

- Jeg er ikke en fyr som står på Solli plass (sted på Oslo vest) og kjøper sjampis og flasher gullkortet, om det er det du frykter. Men en fest, ja takk! sier han til bladet.

Bowling med tomflasker Han fortsetter:

- Jeg har stått og spilt bowling med tomflasker utenfor ei kebabsjappe klokka halv fire om morran med en gjeng langrennsløpere - hvis navn ikke skal nevnes.

- Da var det litt sånn «jasså, dere tar dere en fest dere også, gutter?» De er ikke mors beste barn, de heller, selv om mange utad forkynner at de omtrent aldri har tatt seg en pils, he, he.

Intervjuet i Mann strekker seg over åtte sider, og Jansrud kommer inn på mange fasetter av idrettslivet, blant annet besøk på strippeklubben «French Maid» i Calgary i Canada.

- Rett inn. Spise burger og biff mens damer danser på scenen (..). Spis, se, betal, sier Jansrud til Mann, på spørsmål om alpinistene aldri gjør noe «gæli».

Leder verdenscupen Jansrud leder verdenscupen med 34 poeng på østerrikeren Marcel Hirscher. I fraværet av skadde Aksel Lund Svindal bærer han Norges stolte alpintradisjoner videre.

Dette skjer i en idrett alle de store landene satser på, og er intet mindre enn en bragd fra ende til annen.

Neste gang du svinger deg ned en alpinbakke - vit at verdens beste alpinist for tida er norsk og heter Kjetil Jansrud.

Aftenpostens gullmedalje Kanskje ikke rart at 29-åringen får tildelt Aftenpostens gullmedalje i dag, på selveste julaften.

- Juryens valg var ikke enkelt. Det var så mange som hadde fortjent Aftenpostens gullmedalje. Kjetil Jansrud fortjente den mest, skriver avisa. 

- Jeg vet den henger høyt, sier Jansrud selv.

TØFFING:  Kjetil Jansrud. FOTO: NTB SCANPIX
TØFFING: Kjetil Jansrud. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media