Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Jansrud på 7. plass før slalåmen

Jansrud 1,07 bak teten før andreomgang

Kjetil Jansrud kjørte ikke et helt optimalt løp da han innledet superkombinasjonen i Wengen med 7.-plass i utfor. Aleksander Aamodt Kilde er nummer seks.

PÅ ETTERSKUDD: Kjetil Jansurd ligger på 7. plass etter førsteomgangen av superkombinasjonen i Wengen. Foto: AP Photo/Marco Trovati
PÅ ETTERSKUDD: Kjetil Jansurd ligger på 7. plass etter førsteomgangen av superkombinasjonen i Wengen. Foto: AP Photo/Marco Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden tok Jansrud en noe overraskende kombinasjonsseier i den sveitsiske skimetropolen. Det ligger han ikke an til å gjøre i fredagens renn.

Til det tapte Jansrud for mye tid mot slutten av utfordelen. Senere suste Vincent Kriechmayr ned til soleklar ledelse. Østerrikeren leder med 54 hundredels sekund på sin landsmann Hannes Reichelt, mens det er 74/100 til Italia-stjernen Dominik Paris på tredjeplass.

Jansrud er bak Kriechmayr med 1,07 sekunder. Vinstra-alpinisten åpnet bra og var i ledelsen etter de to første mellomtidene, men så begynte han å tape til Paris. Til slutt var han i mål til det som da var en foreløpig fjerdeplass.

Aamodt Kilde sekundet bak

Aleksander Aamodt Kilde var førstemann i aksjon av nordmennene. Han fikk en solid åpning og hadde høy fart. I mellompartiet røynet det på litt tid, men med to gode svinger mot slutten hentet han innpå et par tideler.

25-åringen er sekundet bak ledertiden. Kilde har en tredjeplass som sitt beste verdenscupresultat i superkombinasjon. Det greide han i italienske Santa Caterina i desember 2016.

Aksel Lund Svindal står over superkombinasjonen for å spare kroppen mest mulig til lørdagens utforrenn.

Rasmus Windingstad, Bjørnar Neteland, Stian Saugestad, Sebastian Foss Solevåg og Adrian Smiseth Sejersted kjører fredagens utfordel på senere startnumre.

Slalåmdelen starter klokken 14.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!