Jansrud behersker det meste - han er faktisk ikke så verst til å lyve heller

Bare en ting å si - han er fenomenal.

VIL VINNE: - Jeg sitter med en følelse av at Jansruds mål ut over å vinne hvert eneste fartsrenn han kjører, selv om han ikke vil snakke om det på denne siden av VM, er å legge hendene på alpinsportens største krystallkule i mars, skriver Morten P. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix
VIL VINNE: - Jeg sitter med en følelse av at Jansruds mål ut over å vinne hvert eneste fartsrenn han kjører, selv om han ikke vil snakke om det på denne siden av VM, er å legge hendene på alpinsportens største krystallkule i mars, skriver Morten P. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER IKKE dårlig å bli nummer to i et verdenscuprenn uansett idrett, gren og disiplin. Det er bare ikke nok. For de beste. Og det så du på Kjetil Jansrud (29) da han passerte målstreken 31 hundredler bak amerikaneren Steven Nyman.

Han var irritert.

Fordi han er den beste.

DET IGJEN BETYR  A) at formen han vant tre av fire fartsrenn med i USA er konservert gjennom en liten forkjølelse, B) at gutten kjører hvert eneste skirenn med en indre overbevisning om at vinnersjansene ikke bare er meget gode, snarere høyst sannsynlige, og C) at sammenlagtmulighetene i verdenscupen lever i beste velgående. For tilbake på topp tyder alt på at sammenlagtlista denne sesongen vil handle om Kjetil Jansrud og Østerrikes Marcel Hirscher.

Og bare dem.

KJETIL JANSRUDS FARTSFORM har så langt gitt tre seirer og to andreplasser. Det er i en klasse for seg. Og når vi vet at han kan ta godt med poeng i storslalåm også er det ikke gitt at Marcel Hirscher, selv om det kjøres flere renn i hans disipliner, slalåm og storslalåm, skal reise i fra.

Jeg sitter med en følelse av at Jansruds mål ut over å vinne hvert eneste fartsrenn han kjører, selv om han ikke vil snakke om det på denne siden av VM, er å legge hendene på alpinsportens største krystallkule i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer