<strong>FALT PÅ LISTENE:</strong> Leif Kristian Haugen overrasket med å kjøre ned til tredjeplass fra startnummer 27 i første omgang av storslalåmrennet i Beaver Creek, men måtte tåle å falle noen plasser i andre omgang.Foto: SCANPIX/EPA/JOHN G. MABANGLO
FALT PÅ LISTENE: Leif Kristian Haugen overrasket med å kjøre ned til tredjeplass fra startnummer 27 i første omgang av storslalåmrennet i Beaver Creek, men måtte tåle å falle noen plasser i andre omgang.Foto: SCANPIX/EPA/JOHN G. MABANGLO Vis mer

Jansrud beste nordmann da Hirscher vant storslalåm

Haugen falt på listene etter strålende førsteomgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud var skuffet etter å ha tapt kampen om en plass på seierspallen i søndagens storslalåmrenn med halvsekunder til tyskeren Fritz Dopfer.

- Jo, nå er jeg skuffet. Jeg endte på den kjipe og litt bitre fjerdeplassen. Årsaken til at det ble slik må jeg vel tilskrive de nye støvlene jeg kjører med. Det er det andre rennet jeg bruker dem nå, og jeg sliter med litt barnesykdommer på det området, sa Jansrud til NTB etter rennet.

Han lå på sjetteplass etter første omgang og hadde et brukbart utgangspunkt, 71 hundredeler etter ledende Ted Ligety fra USA. Han håpet å kjøre seg opp på seierspallen, men måtte se seg slått av både Marcel Hirscher fra Østerrike, Ligety og Dopfer. Det skilte 1,12 sekund fra Jansrud til vinneren Hirscher.

- Annenomgangen var bedre enn den første, for da slet jeg mye, men det var perioder også i annen omgang at jeg feiget for mye. Det merket jeg selv, innrømmet Jansrud.

Flott start
Han fikk en flott start på annenomgangen og ledet ved de to første mellomtidene. På det meste hadde han en veldig klar ledelse, men han klarte ikke å følge opp den gode kjøringen i det nederste partiet av løypa.

- Nei, jeg merket at jeg feiget for mye og at det ikke gikk fort nok. Jeg tok rett og slett ikke nok sjanser, mente Jansrud. Han ble best av de norske, men det var en mager trøst, for han var innstilt på å kjempe om seieren og sikker på at en plass på seierspallen var innen rekkevidde etter første omgang.

Han får en ny sjanse i storslalåm allerede tirsdag, og den sjansen vil han benytte bedre enn hva tilfellet var i søndagens renn.

- Nå vet jeg at seierspallen og også seieren er innen rekkevidde. Det fikk jeg i alle fall bevist i dette rennet. Det er også fint å se at vi har mange norske som kan være med å kjempe i toppen. Det er fint og vakkert, mente Kjetil Jansrud.

Mellomfornøyd
Aksel Lund Svindal endte på delt 9.-plass etter å ha ligget som nummer 12 etter første omgang. Han ga uttrykk for at han var mellomfornøyd. Han måtte finne fram utforskoene til finaleomgangen, og da fungerte kjøringen bedre.

- Det ble en fair og spennende konkurranse, og det var moro at vi nordmenn var med å sette preg på den. For min egen del vil jeg si at annenomgangen var mye bedre enn den første. Jeg fikk mye bedre flyt, og det ble ikke så mye tull i kjøringen, men det var likevel ikke slik jeg hadde håpet at denne konkurransen skulle ende for mitt vedkommende, sa Svindal til NTB.

Han lå godt over sekunder etter teten før finaleomgangen, og allerede da innså han at seieren kunne han glemme.

- Det er mulig å kjøre seg inn på pallen, sa han, men det var han langt unna i Beaver Creek søndag. Dermed blir beholdningen hans fra denne verdenscuphelgen en annenplass fra lørdagens super-G og ledelse i den totale verdenscupen.

Falt av
Leif Kristian Haugen lå på en flott tredjeplass etter første omgang, men falt av og endte på delt 12.-plass. Det er hans nest beste verdenscupplassering noensinne, men likevel var han misfornøyd.

- Jeg ga gass og gjorde det jeg kunne, men er skuffet, for det var ikke 12.-plassen jeg hadde håpet på etter førsteomgangen, sa Haugen til NTB.

Truls Ove Karlsen kjørte to jevne omganger og tok 20.-plassen, mens Markus Nilsen kjørte ut ganske tidlig i finaleomgangen. Den sjette norske kjøreren, Iver Bjerkestrand, kvalifiserte seg ikke etter en svak første omgang.

Allerede tirsdag er det nytt verdenscuprenn i storslalåm i Beaver Creek.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer