GOD OMGANG: Aksel Lund Svindal var svært fornøyd med første tur ned storslalåmløypa i Kranjska Gora, men i andre omgang var Kjetil Jansrud den beste nordmannen. Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BAT
GOD OMGANG: Aksel Lund Svindal var svært fornøyd med første tur ned storslalåmløypa i Kranjska Gora, men i andre omgang var Kjetil Jansrud den beste nordmannen. Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BATVis mer

Jansrud dyttet Svindal ut av pallen

Topp tre for andre gang i karrieren.

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal ledet etter første omgang, men det var Kjetil Jansrud som jublet høyest etter sin andre pallplassering noensinne, i storslalåmrennet i Kranjska Gora.

Jansrud lå på sjetteplass etter første, men en gnistrende finaleomgang gjorde at han avanserte til tredjeplass, 51 hundredeler bak vinneren Ted Ligety fra USA.

Aksel Lund Svindal ledet rennet med en fattig hundredel før finalen, men litt uryddig kjøring lot Ligety overta seieren i Slovenia.

Svindal ble til slutt nummer fire, 82 hundredeler bak. Marcel Hirscher fra Østerrike ble nummer to.

Imponerte i første
Aksel Lund Svindal kjørte en meget oppløftende førsteomgang i storslalåmrennet i Kranjska Gora, men hadde altså bare ett hundredel på Ted Ligety.

Fra femte startnummer viste Svindal OL-form i det tredje siste rennet før Vancouver da han kjørte ned til 1.12,11.

- Nå er jeg her jeg har ønsket å være hele sesongen, men helseproblemer har ikke gjort det mulig. Likevel er det fra nå og utover det gjelder. I mellompartiet var jeg bevisst frekk og slapp på med alt jeg hadde. Og det fungerte jo bra, sa Svindal til NTB etter omgangen.

Også Kjetil Jansrud kjørte en flott førsteomgang, og lå på sjetteplass, bare 90 hundredeler bak Svindal.

Tre nordmenn i finalen

I OL-FORM: Jansrud kjørte en gnistrende andreomgang, og avanserte til pallplass.Foto: SCANPIX/REUTERS/Srdjan Zivulovic
I OL-FORM: Jansrud kjørte en gnistrende andreomgang, og avanserte til pallplass.Foto: SCANPIX/REUTERS/Srdjan Zivulovic Vis mer

Truls Ove Karlsen endte 2,01 sekunder bak Svindal og hevdet seg ikke helt i toppen, men fikk også kjøre andreomgangen. Han ble nummer 16 til slutt.

Leif Kristian Haugen kjørte ut og fikk ingen plassering. Iver Bjerkestrand fikk heller ikke kjøre finaleomgangen i storslalåmrennet i Kranjska Gora, han kjørte inn til 43.-plass.

Vårt største OL-gullhåp i alpint har konsentrert seg om storslalåm på trening denne uka, og forberedt seg godt både til rennet i dag og det i morgen.

- Jeg klarte sjuende- eller åttendeplass i storslalåmen i Kranjska Gora i fjor, så det er en bakke der jeg har muligheter, sa Aksel Lund Svindal etter å ha kjørt ut i utfor i Kitzbühel forrige helg.

Aksel Lund Svindal har en seier i verdenscupen fra tidligere denne sesongen. Den kom i super-G i Val Gardena seks dager før jul. Det er to år og 93 dager siden han sist vant et verdenscuprenn i storslalåm.

Kjetil Jansrud har ikke tidligere vært på pallen i år, men en gang tidligere i karrieren.