Jansrud er nøktern optimist. Både for seg selv og Liverpool

Interessene kræsjer på søndag.

FORSIKTIG OPTIMIST: Kjetil Jansrud er nøktern optimist foran sesongen. Det gjelder både for sin egen del og for Liverpool. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORSIKTIG OPTIMIST: Kjetil Jansrud er nøktern optimist foran sesongen. Det gjelder både for sin egen del og for Liverpool. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Kjetil Jansrud har hatt en sommer utenom det vanlige. Der han nok helst skulle brukt sommermånedene til å bygge form frem mot OL-sesongen, har fokuset ligget på å komme seg på skiene igjen.

Den stygge korsbåndsskaden i vinter har satt sine spor, men nå er 27-åringen på god vei tilbake.

- Litt nervøs To dager før alpinlandslaget reiser til Chile, sier Jansrud til Dagbladet at han gleder seg veldig til å komme seg ut i bakken igjen.

- Jeg ser veldig frem til å flytte «kontoret» ut og stå på ski igjen. Det er ennå en stund til jeg er helt i slag, men jeg får mange viktige svar den neste måneden. Litt nervøs er jeg, sier han før han gløtter bort på Aksel Lund Svindal og fortsetter.

- Jeg har jo prøvd meg litt på ski og det har gått fint, men det blir noe annet når jeg skal kaste meg ut etter han der i fartsdress. Det blir spennende.

Kampen i fare Men selv med comeback fra skade og Sotski-OL i sikte, er det også noe annet som opptar Kjetil Jansrud på denne tiden av året. Hans elskede Liverpool.

Med avreise til Sør-Amerika denne helgen spøker det nemlig for å få sett en av sesongens absolutt viktigste kamper når Liverpool tar imot erkefienden Manchester United på søndag.

KNALL OG FALL: Kjetil Jansrud røyk korsbåndet da han falt under super-G'en i VM i Schladming i vinter. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati
KNALL OG FALL: Kjetil Jansrud røyk korsbåndet da han falt under super-G'en i VM i Schladming i vinter. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati Vis mer

- Jeg vet ikke om jeg får sett fotballkamp på søndag. Vi reiser fredag, kommer frem lørdag og skal stå på ski på søndag. Chile er vel fem timer etter oss, men det blir veldig tight. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke det, sier han.

Men selv om de røde fra Merseyside har fått en meget god start på sesongen, har ikke Jansrud mistet bakkekontakten helt.

- Jeg er litt nøktern når det kommer til mitt eget lag. Vi vinner nok ikke serien i år, men kampen på søndag er tross alt hjemme på Anfield. Det jeg virkelig håper er at jeg får se et lag som er gira på å vinne, sier han.

- Vanskelig å tilgi Liverpool er ikke blant de lagene som har vært mest aktive på overgangsmarkedet denne sommeren, men så langt har de klart å holde på sin store stjerne, Luis Suarez. Jansrud tror uruguayaneren blir værende på Anfield - med forbehold.

- Jeg tror Suarez blir, såfremt det ikke kommer et bud fra Real Madrid. Det er vanskelig å tilgi ham helt. Han har gått fra å være en drømmespiller til å bli mislikt, men så lenge han scorer mål kommer det vel til å gå i orden, sier han.

Og dersom det skulle være noe tvil om Jansruds engasjement for engelsk fotball, blåser den raskt vekk når han kommer inn på overgangsrykter.

TROR HAN BLIR: Jansrud tror Suarez blir værende i Liverpool så lenge det ikke kommer et stort bud fra utlandet, men innrømmer at det blir vanskelig å tilgi uruguayanerens oppførsel. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TROR HAN BLIR: Jansrud tror Suarez blir værende i Liverpool så lenge det ikke kommer et stort bud fra utlandet, men innrømmer at det blir vanskelig å tilgi uruguayanerens oppførsel. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Så du ryktene om at United tilbyr Tottenham 60 millioner pund pluss Rooney for Bale? Hæ? Det hadde jeg tatt imot, ass. Han er så god. Så du pasningsfoten hans mot Chelsea? Han burde spille midtbane. Bra mann, bra spiller, smeller det fra alpinisten før han beskriver drømmehøsten på følgende måte:

- Nå kommer det til å renne inn med liverpool-mål, landslaget har fått nye sponsoravtaler og kneet er i bedring - dette blir bare glede, gliser han.

DYKTIG: På søndag møtes Liverpool og Manchester United på Anfield til et av sesongens høydepunkter for tilhengere av begge lag. Jansrud er full av beundring for Uniteds nummer 10, Wayne Rooney. Foto: EPA/PETER POWELL
DYKTIG: På søndag møtes Liverpool og Manchester United på Anfield til et av sesongens høydepunkter for tilhengere av begge lag. Jansrud er full av beundring for Uniteds nummer 10, Wayne Rooney. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer